Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RADOVIMA SE NE NAZIRE KRAJ, A VEĆ TRAŽE RADNA MESTA

Zapošljavaju, a hala u izgradnji!

Autor: Nenad Božović | 27.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Završetku hale se ne nazire kraj, a već se planiraju radna mesta. Prema proračunu koji je sačinio Sportski centar „Ibar“ iz Kraljeva, novu halu sportova, za čiji završetak nedostaje još 200 miliona dinara, opsluživalo bi 37 radnika, počevši od upravnika, preko inženjera, pravnika, do majstora i portira. Na osnovu tog broja radnika, grad bi mesečno izdvajao za plate ovih zaposlenih, oko 1,4 miliona dinara!

Direktor Zoran Šarenac

Direktor Zoran Šarenac | Foto: N. Božović

Prema ovoj računici, iz budžeta Kraljeva bi se na godišnjem nivou izdvajalo oko 17 miliona dinara plus oko 10 miliona koliko bi koštalo grejanje hale sportova. To znači da bi se godišnje izdvajalo 27 miliona dinara za održavanje. Zoran Šarenac, direktor Sportskog centra „Ibar“ izjavio je da bi tih novih 37 radnika trebalo da bude angažovano kako bi se obezbedilo funkcionisanje rada nove hale sportova.


Od upotrebne dozvole deli
je 200 miliona


Direkcija za planiranje i izgradnju Kraljevo dostavila je specifikaciju preostalih radova pre dobijanja upotrebne dozvole za halu sportova, prema kojoj je potrebno obezbediti još oko 200 miliona dinara. Prema tome, ukupna cena izgradnje hale sportova iznosiće blizu 900 miliona dinara.

- Razmatrali smo sva moguća rešenja i na kraju smo došli do broja od 37 radnika i voleo bih da ako neko ima ideju kako da zaposli manje ljudi, a da se pritom Hala sportova besprekorno održava, neka predloži. Što se tiče ekonomske isplativosti, o njoj se ne može razmatrati jer su sportski objekti potrebni gradu - rekao je Šarenac.

- Sredstva za te radnike sigurno neće biti uvrštena u predlog budžeta za narednu godinu. Ukoliko se hala završi naredne godine, onda će se kroz rebalans budžeta opredeliti sredstva, ali sigurno ne za toliko radnika - kaže Zoran Bojanić, predsednik kraljevačkih naprednjaka.

Radovi u toku: Hala sportova u Kraljevu

Radovi u toku: Hala sportova u Kraljevu | Foto: N. Božović


Gradonačelnik Kraljeva Dragan Jovanović rekao je da je ovih 27 miliona dinara na godišnjem nivou prevelika suma za gradski budžet i da je u ovom trenutku veliko pitanje održivost hale sportova sa ovakvom projekcijom zaposlenih.
Poslednji komentari
  • vlada Vreme: 27.12.2013 18:52h

    Pa ima spisak ,,zaposlenih,, dečijeg obdaništa koje je počelo s radom prošle sedmice a spisak je star preko dve godine.Šta je tu neobično?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP