Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ČAČAK

Zaraženi salmonelom stabilno, uskoro odjava epidemije

Autor: Tanjug | 29.04.2015 - 16:36:00h | Komentara: 0

Dvoje pacijenata zaraženih salmonelom trenutno su u stabilnom stanju, a čačanski Zavod za javno zdravlje uskoro bi mogao da odjavi epidemiju, rečeno je danas Tanjugu u nadležnim institucijama.

Čija je nebriga  dovela do katastrofe: Dom „Dvoje“

Dom „Dvoje“ | Foto: V. Nikitović

Na infektivnom odeljenju Gradske bolnice u Čačku još se nalaze dva pacijenta zaražena salmonelom u domu za stare "Dvoje" i njihovo stanje je trenutno stabilno, rekao je Tanjugu direktor ove ustanove dr Radoslav Milošević.


On je naveo da se u čačanskoj bolnici nalaze još tri bolesnika iz doma koji su zbrinuti na odeljenjima palijativne i intenzivne nege i neurologije, ali zbog drugih zdravstvenih problema i godina.


"Sve pacijente intenzivno pratimo, očekujemo da će uskoro neki od njih biti pušteni na kućno lečenje", rekao je Milošević.


Prema rečima epidemiologa čačanskog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ), Aksentija Tošića, novoobolelih nema, ali je registrovano petoro asimptomnih slučajeva.


"Kod njih je prilikom analize stolice registrovana salmonela, ali nemaju nikakve tegobe u smislu temperature, grčeva u stomaku i dijareje i smešteni su trenutno u domu", rekao je Tošić Tanjugu.


On je podsetio da je ZZJZ od proglašenja epidemije radio istraživanja i da je do sada registrovano 42 obolelih, sa lakšim ili težim kliničkim slikama, od kojih je sedmoro preminulo.


"I dalje se sprovodimo rigorozne protivepidemijske mere sa Gradskom bolnicom, Domom zdravlja i inspekcijskim službama, tako da se nadam da ćemo uskoro odjaviti epidemiju", zaključio je Tošić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP