Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

(NE)PRISTOJNA PONUDA ZA MINISTRA PROSVETE

Žarka teraju na ostavku!

Autor: Ekipa Alo! | 17.07.2013 - 23:00:00h | Komentara: 3

Kako je najavljena rekonstrukcija Vlade zapala u ćorsokak, Žarko Obradović dobio je ponudu od partijskih drugova da sam podnese ostavku i povuče se sa mesta ministra prosvete zbog afere „mala matura“ i na taj način spase sosptvenu reputaciju, ali i stranačke kolege, saznaje „Alo!“ u vrhu Socijalističke partije Srbije.

Socijalisti  veseli na  rođendanskom  slavlju

Socijalisti veseli na rođendanskom slavlju | Foto: Nebojša Marković

Međutim, na današnjoj sednici Predsedništva SPS-a ministru prosvete puna su usta bila ličnih uspeha, ali i partijskog šefa Ivice Dačića, koga je ishvalio što je u tom slučaju kriminalistička policija brzo i efikasno reagovala!


Dačićeva peckanja!


Dačić je ponovo naglasio da SPS nije pogrešio kada je ulazio u koaliciju s demokratama, kao što je i novija odluka da uđu u savez s naprednjacima dobra. Međutim, on nije propustio priliku da pecne, pa je rekao i da je priča o velikoj koaliciji DS-a i SNS-a „bajka za laku noć“ jer DS više nije velika stranka. I Dinkić je bio nwa piku Dačića u delu govora o evropskoj Srbiji i o vremenima kada je, kako je rekao, bilo bitno i dovoljno samo staviti značku EU. „Evo, i Dinkić je skinuo tu značku”, prozvao je Dačić sa bine lidera URS-a i otkrio kako su njih dvojica nedavno komentarisali da je Dačić tokom ovog mandata više desetina puta bio u Briselu, a Dinkić nijednom i da je Dinkić možda i više puta od njega odlazio u Moskvu.

Prema rečima našeg izvora iz vrha SPS-a, jedina koja je bila samokritična i nudila ostavku je ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović, dok je treći ministar iz redova socijalista Milutin Mrkonjić sve vreme ćutao kao zaliven pred stranačkim vrhom, iako njegovu ostavku najčešće traži javnost, ali i vrh SNS-a.

- Mrkonjiću ne pada na pamet da podnese ostavku, to je više puta ponovio i javno i u internim razgovorima u stranci. Na sednici je bio vrlo ozbiljan, što za njega nije karakteristično. Na Žarka se vrši pritisak da sam istupi iz Vlade, ali takvu spremnost još ne pokazuje. Činjenica je da Vučić zahteva temeljnu rekonstrukciju i da socijalisti nečim tu formu moraju da ispune ili će se ići na izbore, što u ovom trenutku najviše odgovara naprednjacima.
Dogovor još nije postignut, a vrh stranke će se uskoro ponovo sastati. Ivica Dačić ovlašćen je da sa Aleksandrom Vučićem nastavi pregovore o rekonstrukciji - navodi naš izvor. Sutra se očekuje i odgovor iz URS-a, čiji će čelnici zasedati sutra u 16 sati, dok su socijalisti i naprednjaci sednice svojih glavnih odbora pomerili za kraj naredne nedelje da bi dobili na vremenu da ispeglaju otpor na koji nailaze u strankama.

Ivica Dačić poslao redakciji „Alo!“ tortu povodom 23. rođendana SPS-a

Ivica Dačić poslao redakciji „Alo!“ tortu povodom 23. rođendana SPS-a


Da još niko ne zna kako će se završiti ova rekonstrukcija, potvrdio je danas i sam lider socijalista Ivica Dačić na proslavi 23. rođendana svoje partije.
- Trenutno ni ja ni Vučić ni Dinkić nemamo jasnu sliku o personalnim stvarima, odnosno možda imamo šta bismo želeli, ali je pitanje hoće li to biti moguće - izjavio je Dačić, uz opasku da ne postoje nikakvi problemi između njega i Vučića, bez obzira na to da li je reč o rekonstrukciji Vlade ili o izborima.

Iako je priznao da mu je Ružić u šali predložio da na binu pusti samo one koji će „preživeti“ rekonstrukciju, Dačić je oko sebe okupio ne samo sve svoje ministre, već i nekoga ko sa rođendanskim slavljem stranke i poslovima u Vladi nema direktne veze. Umesto lidera naprednjaka Aleksandra Vučića i njegovog prethodnika Tomislava Nikolića, uz najviše funkcionere SPS-a stao je potpredsednik SNS-a i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović.
Zbog zahuktale rekonstrukcije, posebno je upadljivo bilo i to što je, za razliku od Stefanovića, lider URS-a Mlađan Dinkić iz publike morao da prati Dačićev govor, baš kao i ostali koji su, sada već tradicionalno, uveličali rođendansko slavlje: Dragan Marković Palma, Milan Krkobabić, Rasim Ljajić... Domaćin slavlja objasnio je novinarima da Vučić nije u zemlji, a da je ugovoreno da 23. rođendan socijalistima čestita Stefanović.
Poslednji komentari
  • ukile Vreme: 17.07.2013 23:24h

    Da covek nije kriv,ne bi ga smenili.Ovamo optuzuju decu,a ministra bas briga za testove.Bitna mu je velika plata,kozna fotelja i debela ladovina.

  • Milovan S Nikolić Sombor Vreme: 18.07.2013 04:29h

    Srbijo majko spala si na one koji te pokušavaju već 23 godine da unište. Samo bolesni umovi mogu ovako da se ponašaju prema narodu. Iz svake od takozvane koalicije ima po 4-5 glavonja koji sve ovo režiraju posoljeno miloševićevom politico Šešeljevim ambicijama i karijerom najvećom izdajicom demokratskog bloka koji je srušio Miloševića Mladjanom Dinkićem i normalno uvlakačima u liku velje ilića specijaliste za kraduckanja,kameleona Rasima Ljajića i stručnjaka za turska pitanja Sulejmana ugljanina. to je elita države srpske praznih glava i punih džepova od kojih toliko zavisimo da nam mladosst beži iz zemlje glavom bez obzira.

  • mima Vreme: 18.07.2013 09:54h

    Mnogo mi je zao, sto nasi politicari, nemaju svest o tome kada dodje do nekih velikih problema u njihovom ministarstvu, da sami osete da su napravili propust i podnesu ostavku. Trebalo bi svakodnevno raditi na podizanju svesti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP