Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OBUSTAVLJEN PROCES

Zastareo postupak za pretnje novinarki Južnih vesti! (FOTO)

Autor: juznevesti.com | 24.04.2015 - 13:46:00h | Komentara: 2

Pošto ni posle 2 pune godine tužilaštvo i policija nisu otkrili ko je Biljani Roganović poslao preteći SMS sa telefona lidera SNS Darka Laketića, Tužilaštvo je obustavilo proces zbog zastarelosti.

Biljana Roganović

Biljana Roganović

Istraga je zaključila da je preteća poruka poslata sa Laketićevog broja telefona, ali nije utvrđeno ko je to poslao i kako.
Tužilaštvo je obavešteno da policijski službenici Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala nemaju mogućnosti da izvrše dodatnu proveru u cilju utvrđivanja da li je preteća poruka 28. aprila 2013. upućena oštećenoj Roganović Biljani upućena na drugi način osim mobilnim telefonom, niti da osim raspoloživih podataka otkriju koje je lice moglo da uputi ovakvu poruku - piše u obaveštenju Tužilaštva.

Preteća poruka koja je stigla Biljani Roganović

Preteća poruka koja je stigla Biljani Roganović | Foto: Južne Vesti

Glavni urednik Južnih vesti Predrag Blagojević kaže da nije zadovoljan istragom i najavljuje žalbu.
- Istraga je, na osnovu onog što piše u obaveštenju dostavljenom Bilji, prepuna propusta koji izazivaju veliku sumnju, a pritom je potpuno neprivatljivo da za takvu stvar istraga traje 2 godine - kaže Blagojević.
Podsetimo, krajem aprila 2013. godine novinarka Biljana Roganović primila je preteću poruku sa broja telefona predsednika Okružnog odbora SNS u Prokuplju Darka Laketića.

Darko Laketić

Demantuje da je on poslao poruku: Darko Laketić

Prijateljski te opominjem da paziš šta radiš i šta pišeš. Zaobilazi SNS, mene i moje ljude u širokom luku. Ako ti nešto nije jasno zovi mene, ne mešaj i ne zovi druge ljude jer ti oni ništa ne mogu pomoći ako ti "brljaš" kao do sada - pisalo je u poruci.
Laketić je tada demantovao da je poslao tu poruku, optužio novinarku da je sve izmislila i protiv nje podneo krivičnu prijavu, ali je Tužilaštvo to vrlo brzo odbacilo.
Poslednji komentari
  • penzioner Vreme: 24.04.2015 17:54h

    Kako nema komentara, a moj komentar

  • Zoran Vreme: 25.04.2015 12:10h

    Jeste sa broja ali ne sa telefona, nego URS tableta na kome je kloniran broj, a kasnije iskljucen, tako da IMEI uredjaja nije ni mogao da bude lociran. Da je kriv, listing bi lako pokazao, a saobracaja prema njenom broju u listingu nema. Slucaj je zastareo jer je istraga dokazala da on nije poslao, ali nisu mogli da utvrde ko je poslao. Ipak, cini mi se da Prokupcani znaju ko tako prljavo igra ...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP