Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROTEST ZAJEČARSKIH KOMUNALACA

Zatrpali smećem Poresku upravu zbog blokade računa!

Autor: S. B. | 01.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Zaposleni u JKP „Kraljevica“ juče su protestovali ispred zgrade Poreske uprave jer im je blokiran račun zbog neizmirenog dvogodišnjeg duga za doprinose od 108,9 miliona dinara, tako da su ostali bez sredstava za gorivo za odvoženje smeća, ali i za druge delatnosti firme. Kao protestni čin, ispred ulaza zgrade Poreske uprave i iskipovan je kontejner sa smećem, čiji je miris obavio ceo kraj oko zgrade PU.

Komunalci ispred Poreske uprave u Zaječaru

Komunalci ispred Poreske uprave u Zaječaru

- Uaaaa lopovi! Uaaa! - vikali su radnici na gradskom trgu, noseći parole sa natpisima: „Ujedinjeni razbojnici Srbije“, „Očistimo poresku“... Za blokadu računa, kako kaže sadašnja uprava „Kraljevice“(SNS), kriva je prethodna vlast URS-a jer nije uplaćivala doprinose, a očigledno po partijskoj liniji poreznici su im gledali kroz prste.


- Tražimo odgovornost svih koji su prekršili zakon. Od ove sume, samo na kamatu odlazi 25 miliona dinara. Da su u filijali radili kako treba, račun bi bio blokiran još pre dve godine i ne bi došlo do ovolike brojke. Pokušali smo da dug otplatimo na odloženo, ali su nam dali nemoguće uslove - naveo je Aleksandar Firović, vršilac dužnosti direktora „Kraljevice“.
Nakon sata protesta, pojavio se Saša Mirković, predsednik Skupštine grada, koji je, kako je naveo, jednim pozivom direktoru Poreske uprave rešio problem: „Do sada smo pokušavali da se dogovorimio sa ovdašnjim čelnicima Poreske uprave, ali ništa. Upravo sam razgovarao telefonom sa Ivanom Simičem, direktorom Poreske uprave Srbije. Već sutra očekujemo deblokadu računa, a dug će biti vraćen u ratama u roku od dve godine“.
Poslednji komentari
  • Insajder Vreme: 01.10.2013 07:30h

    Sve u režiji Saše Mirkovića koji se pojavljuje i spašava stvar-STALJINIZAM Dosta više kukanja da niko pre njih ništa nije radio, vreme je da vi nešto uradite sem kukanja na predhodnike kojih je sada kod vas više od 50% sve ista ***na samo što ova još više smrde i još su više ljigavija

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP