Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DOBIO NANOGICU

Zatvorski stražari sproveli Ajkulu u kućni pritvor!

Autor: Branko Janačković | 18.11.2014 - 19:15:00h | Komentara: 1

Ajkula (43) iz Niša večeras je iz pritvorske jedinice Kazneno popravnog zavoda u Nišu prebačen u kućni pritvor nakon što je postalo izvršno sudsko rešenje o određivanju jemstva, saznaje „Alo!“.

Zoran Ajković Ajkula Foto: Miloš Perić

Zoran Ajković Ajkula Foto: Miloš Perić

Ajković je ponudio imovinu vrednu oko pola miliona evra - kuću u Ulici Zona Zamfirova i kafić „Šark“ u TC Kalča kao garanciju da neće napuštati svoj dom i da će se odazivati pozivima suda a sve vreme će nositi elektronsku nanogicu kojom će se vršiti elektronski nadzor.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu prihvatio je prošle sedmice predloženo jemstvo Ajkovića, uz primenu mere elektronskog nadzora, a nakon pravosnažnosti rešenje je upućeno katastru da bi se upisala hipoteka u korist države nad pomenutim nekretninama.

-Kada je upisana hipoteka i kada je istekao rok za žalbe svih strana u postupku rešenje o usvajanju jemstva je postalo izvršno. Tako su se stekli uslovi za primenu mere zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, takozvanog kućnog pritvora, objašnjava Ajkovićev branilac, advokat Milan Petrović.

Ajković je u pratnji stražara niškog zatvora, iz pritvora službenim vozilom večeras oko 18.30 časova prebačen u svoju kuću u Nišu, gde će mu biti postavljena nanogica I oprema za elektronski nadzor.

-Zabrana napuštanja stana, biće praćena 24 časa uz pomoć nanogice. Ukoliko napusti stan bez odobrenja suda, biće mu ponovo određen pritvor a založena imovina će preći u vlasništvo republike Srbije, kaže za “Alo!” izvor blizak istrazi.

Ajković je isporučen sredinom avgusta iz Crne Gore po poternici srpske policije zbog sumnje da je sa bratom Mirkom i trojicom Prokupčana učestvovao u iznudi kojom je bračni par iz okoline Niša bio primoran im na ime nepostojećeg duga od 10.000 evra prepiše plac vredan 11 miliona dinara.
On je negirao iznudu a veštačenjem koje je po nalogu niškog tužilaštva uradio Građevinski fakultet u Subotici utvrđeno je da je pomenuta njiva vredna svega 6.800 evra. Policija je podnela je protiv Ajkovića i krivičnu prijavu zbog sumnje da je utajom poreza nezakonito stekao 22,2 miliona dinara koje je iskoristio za privatizaciju ugostiteljskog preduzeća “Nisa”, ali se o njoj još uvek nije izjašnjavao.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Mileva Vreme: 19.11.2014 02:03h

    A jel' dobio pisanu opomenu i smanjenje ocene iz vladanja?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP