Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SEDNICA GLAVOG ODBORA SNS

Zaustavili smo destrukciju zemlje

Autor: Alo/Agencije | 26.04.2015 - 11:27:00h | Komentara: 0

Potpredsednik SNS Igor Mirović izjavio je danas da je ta stranka uspela da zaustavi destrukciju zemlje i trasira put ekonomskom i sveukupnom oporavku, a od članova stranke zatražio je maksimalnu posvećenost radu, bar s energijom kojom to čini lider SNS i premijer Aleksandar Vučić.

GO SNS

GO SNS | Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Mirović je na sednici Glavnog odobra SNS, koju vodi u odsustvu Vučića jer se on, kako je rečeno, ne oseća najbolje, konstatovao da je zemlja bila opterećena gotovo decenijskim sistematskim razaranjem a da se SNS hrabro i uspešno suočila s tim problemima vodjena svojim liderom i premijerom.

- Jasno je da tu energiju i snagu koju ispoljava SNS najjasnije i najbolje personifikuje Aleksandar Vučić - rekao je Mirović, dodajući da se stranka odgovorno suprotstavila političkoj destrukciji, a posebno u dva pravca.
To su, naveo je, borba protiv korupcije i kriminala i uvodjenje reda i zakona u zemlju, a drugi segment je ekonomski preobražaj.
Navodeći da je od 2014. bilo brojnih izazova u toj borbi, ali da je ona dala rezultate, Mirović je konstatovao da su oni vidljivi u stabilizovanju budžeta, javnih finansija, dovodjenju investicija...
Za političku konkurenciju Mirović je rekao da se ona i dalje nalazi u slici mitinga i parola, praznih priča, dok je kod SNS gotovo svakoga dana jasan i vidljiv marljiv rad.
S tim u vezi je najavio da će danas, nakon sednice GO, biti potpisan jedan od najvećih ugovora u modernoj istoriji Srbije, ugovor o izgradnji Beograda na vodi.
Mirović je poručio da SNS mora i dalje da insistira još više na slozi, jedinstvu, dosledno organizovanje stranke.
- Nemojte očekivati od predsednika stranke Vučića da bude sve, da samo on bude posvećen, angažovan, da samo on ima rezultate, da samo on može da reši vaše probleme. Morate da radite u toj meri i obimu makar sa energijom i snagom kako on predvodi - obratio se Mirović članovima Glavnog odbora.

SNS je, podsetio je, uspela da pokrene snažne poluge za ekonomski preobražaj, da dovede zemlju u red i dužnost joj je da takvim putem nastavi, zbog čega je pozvao sve članove stranke da se ponašaju kao najviši predstavnici partije i da na svakom mestu predstavljaju SNS u skladu sa statutima i smernicama koje izdaje predsednik.

NIŠTA OD MITINGA?

Mirović je izjavio i da odluka o mitingu povodom godišnjice vlade još nije doneta, ali da se na osnovu raspoloženja većine članova Glavnog odbora može desiti da se od mitinga odustane.

Mirović je posle sednice GO SNS u Sremskoj Mitrovici naveo da se o mitingu razgovaralo.

- U suštini jučerašnji miting naše političke konkurencije počeo je da nas razuverava u ideji da mi držimo miting jer smo procenili da slika koju mi gradimo jeste svetlija i istinitija slika Srbije, konkretna i govori o novim radnim mestima, o projektima, o novoj i uspešnijoj Srbiji, posebno u medjunarodnim okvirima... - rekao je Mirović.


On je dodao da je to slika Srbije koja se čisti od taloga koji je nastajao poslednjih desetak godina u svim sferama života, a posebno kada je reč o korupciji i kriminalu.

- To je slika koju gradeći novu moderniju Srbiju kroz male tačke mozaika gradi SNS - poručio je Mirović.


Navodeći da odluka u vezi s mitingom još nije doneta, te da je veliki broj ljudi govorio u korist ideje da se pre svega konkretnim radom, angažmanom i rezultatima koji su vidljivi, ta politika "suprotstavi politici mitinga, nereda i haosa", Mirović je rekao da je Predsedništvo SNS ovlašćeno da donese konačnu odluku, ali da se prema raspoloženju većine članova GO može desiti da se u potpunosti odustane od mitinga.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP