Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DA LI JE KRAJ?

Zaustavljen teror: Bela udovica ubijena u Ukrajini?

Autor: Jutarnji list | 12.11.2014 - 18:58:00h | Komentara: 0

Britanska teroristkinja poznata po nadimku 'Bela udovica' ubijena je u Ukrajini, tvrdi ruska novinska agencija Regnum. Samantu Levtvajt (30) navodno je ubio ruski snajperista -dobrovoljac pre dve nedelje piše Miror.

Samanta Levtvait

Samanta Levtvait

Levtvajt je bila udata za Žermejna Lindzija, bombaša-samoubicu koji se 2005. razneo u velikom terorističkom napadu na londonsku podzemnu železnicu, ubivši pritom 26 nedužnih ljudi.

Napustila je Britaniju 2009. godine, a povezana je s brojnim zločinima na Bliskom istoku te u Africi, uključujući i krvavi napad al-Šababa na trgovački centar u kenijskom Nairobiju.

'Jednu od najtraženijih teroristkinja na svetu, Samantu Levtvajt, koja se borila u ukrajinskoj brigadi, ubio je snajper dobrovoljac', piše u izveštaju spomenute ruske novinske agencije.
'Prema našim informacijama, Bela udovica se borila u brigadi Aidar kao snajperista. Ubio je dobrovoljac koji se borio u Lugansku. Ruski snajperista koji je ubio Britanku ucenjen je na milijun dolara od strane ukrajinskih tajnih službi', navodi Regnum.
Istovremeno, prošli su mesec iz Sirije stigle vijesti kako se Levtvajt, ćerka bivšeg vojnika, pridružila militantima IS-a te da je postala jedna od najuticajnijih žena u njihovim redovima.
Bela udovica do sada nije imala nikakve veze s Ukrajinom, a u Siriji je navodno odgovorna za obuku voda bombašica-samoubojica.
Sumnjiči se i da je 2012. u Mombasi učestvovala u bombaškom napadu na turiste koji su na terasi jedne pivnice gledali utakmicu između Engleske i Italije. Tom je prilikom ubijeno troje, a ranjeno je 25 osoba.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP