Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OSTAVINSKA RASPRAVA

Završen prvi deo rasprave o zaostavštini Tijane Ognjanović!

Autor: Blic | 26.11.2013 - 10:19:00h | Komentara: 5

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu završen je prvi deo ostavinske rasprave o zaostavštini Tijane Ognjanović (8), koja je preminila 15. jula u bolnici u Hjustonu čekajući na transplantaciju srca, za koju su u humanitarnoj akciji građani skupili oko 2.580.000 miliona evra. Nastavak se očekuje 3. decembra.

Tijana  Ognjanović

Tijana Ognjanović | Foto: FoNet

Predmet ostavinske rasprave su nepotrošena sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji.
Kao naslednici zaostavštine u sudskim spisima navedeni su njeni roditelji Jelena i Nebojša Ognjanović. Oni su jutros došli na raspravu koja je trajala oko pola sata.
- Naš predlog je da se sredstva sa svih računa objedine na jedan - rekao je u kratkoj izjavi novinarima Nebojša Ognjanović.
On je objasnio da je račun njegove žene Jelene otvoren, i deo novca prebačen, da bi mogli da uzmu masterkard i raspolažu novcem u Hjustonu.
Novac sa Tijaninog računa, kako je rekao, nisu mogli da koriste jer je račun bio namenski otvoren, isključivo za plaćanje operacije, a ne pratećih troškova.
Ognjanovići su sudu dostavili original ugovora sa Komercijalnom bankom, kao i izvode iz matične knjige umrlih za Tijanu, i svoj venčani list.
Sud će, kako saznajemo, tražiti od Komercijalne banke dokumenta o tome kako je novac išao sa Tijaninog računa na račun njene majke Jelene.

Roditelji Nebojša i  Jelena Ognjanović jedini su naslednici novca prikupljenog za Tijanino lečenje

Roditelji Nebojša i Jelena Ognjanović 

Rešenje o ostavinskoj raspravi očekuje se 3. decembra. Nakon završenog ostavinskog postupka, kako je rekao Nebojša Ognjanović, razgovaraće se o tome šta uraditi sa preostalim novcem sakupljenim za Tijanino lečenje.
Ognjanovići su prethodnih nedelja prozivani u medijima oko povraćaja prikupljenog novca, a po nalogu tužilaštva saslušani su u policiji u svojstvu gradjana radi prikupljanja obaveštenja.
Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je 14. novembra da "nije utvrdjeno da je sa računa Tijane Ognjanović trošen novac za bilo šta osim za njeno lečenje".
Dačić je dodao da je verovatno bilo pokušaja manipulacija novcem koji je prikupljen za Tijanino lečenje i dok je ona bila Ĺživa, i u tom smislu je predložio osnivanje fondova za lečenje obolele dece.

Prema pisanju medija za operaciju Tijane Ognjanović u humanitarnoj akcji prikupljeno je 2.580.000 miliona evra, od čega je za lecenje u Hjustonu plaćeno 1.1 milion dolara.
Sa još 87.000 dolara plaćene su avionske karte i boravak u bolnici, dok je sahrana devojčice koštala 1.6 miliona dinara.

Na Tijaninom računu ostalo je 405.000 dolara, a na dva računa na ime njene majke još 1.26 miliona evra, pišu mediji.
Poslednji komentari
  • jahoo Vreme: 26.11.2013 11:34h

    Kad su nared dosli Karagrigoriu sve se stisa i munjevito sve utihnu ka da neka vis sila sve ucutka..

  • majka Vreme: 26.11.2013 13:27h

    Ljudi,sahrana od 1.600.000 dinara ili 14.000 eura !? Pa da li je to normalno. Ali,nisu trosili svoje nego NASE pare. Svi mi znamo biti galantni sa tudjim parama. Zalosno je sta su docekali (nedaj boze nikom) ali se posle takve tragedije ponasaju jako bahato.

  • mostarac Vreme: 26.11.2013 14:28h

    tužno je I žalosno kako su pojedine javne ličnosti pod uticajem delirijum tremensa orkestrirano napadale roditelje pokojne tijane za navodnu zloupotrebu prikupljenog novca.i još pokušavaju da osnuju fond za pomoć drugoj bolesnoj deci.i da "usmeravaju" tuđi novac kako im se I gde prohte.samo se setimo jednog od tih delirijumaca kako je "ponosno na grudima nosio sliku muslimanskog generala jovana divjaka-umesto da je osudio njegove ratne zločine pričinjene I nad srpskom decom.toliko o njegovoj ljubavi I brizi o deci.ognjenovići samo po moralu,a imate ga I po zakonu.pravda je na vašoj strani..

  • Ceca Vreme: 26.11.2013 17:30h

    Čim je dačić portparol za ovaj slučaj sigurno je sve u redu, kao i obično!

  • ana Vreme: 26.11.2013 19:34h

    @majka,kao sto sama kazes ne daj Boze nikome,a sto su bahati Ognjanovici?Meni je zao prodice,i male Tijanice,pokoj joj dusi.Vjerujem da su roditelji posteni.Sada se treba iscudjavati troskovima sahrane.Ognjanovici gore glavu I izdrzite.Nije ni Dacic dezurni krivac.Toliko kriminalaca prolazi pored Vas, a Vi po postenim ljudima.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP