Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VESIĆ NAJAVIO:

Završetak radova u Vojvode Stepe do 11. jula

Autor: Tanjug | 02.02.2015 - 10:40:00h | Komentara: 1

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će do 11. jula biti završeni radovi u Ulici Vojvode Stepe i da će već 1. aprila biti raspisan konkurs za uređenje Trga Slavija i Bulevara oslobođenja.

Goran Vesić

Goran Vesić | Foto: Željko Šafar

Ulica Vojvode Stepe će biti jedna od najlepših u Beogradu, predviđeno je skoro 300 novih parking mesta i tramvajske šine će biti na sredini ulice, rekao je Vesić na TV Pink.

Gradski menadžer je najavio da će 1. aprila biti raspisan konkurs za uređenje Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, odnosno do Autokomande.

 - Realno je da na jesen počnu radovi na Trgu Slavija i Bulevaru oslobođenja - najavio je Vesić i dodao da će radovi trajati oko godinu dana.

Vesić je najavio da će Trg Slavija imati fontanu koja će biti najveća u Beogradu, da će postojati tri trake za automobile i posebna traka za javni prevoz.

On je najavio da se prema zgradi Narodne banke Srbije otvara novi plato između ulica Kralja Milana i Nemanjine, gde će biti spomenik Dimitriju Tucoviću i novi park.

 - Sve one zgrade, koje su sada u Kralja Milana, sa strane, biće porušene, a i privremeni objekti na Slaviji, takođe, će biti sklonjeni - najavio je Vesić.

On je najavio novinu da će se tramvaji kretati sredinom Autokomande i da će u martu početi obnova parka u delu prema ulicama Ljutice Bogdana i Humskoj.

Govoreći o izmeštanju autobuske stanice "Laste" i BAS-a, on je najavio da će nova autobuska stanica biti u Bloku 42.

 - Kada se završi glavni projekat, tokom sledeće godine moći ćemo da krenemo sa izgradnjom nove autobuske stanice - najavio je Vesić i dodao da će biti i nekoliko autobuskih stanica po obodima grada.

 - U narednih četiri godine imaćemo potpuno novu stanicu, Prokop će biti u funkciji - najavio je Vesić.

Vesić je najavio da se u okviru projekta "Beograd na vodi" završava posao koji se tiče lokalne samouprave, pripreme, raščišćavanje terena i dodao da je očišćeno više od 100 objekata.

Govoreći o izgradnji metroa, Vesić je istakao da se radi studija o brojanju saobraćaja i putnika, da bi se utvrdilo stanje, a da je idealno rešenje nalaženje velikog operatera, odnosno javno privatno partnerstvo.

Na pitanje novinara da li bi za četiri godine metro mogao da počne da se gradi, Vesić je odgovorio potvrdno.
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 02.02.2015 12:23h

    Завршетак радова до лета?Ко да то заврши када никога нема да нешто ради јер туда често пролазим?Добро,ту и тамо се неки радник мало прошета а машине се помере колико да се мотор разради!СРБИЈАНИТИЗМУ лека нема.Да су тај посао добили прави мајстори а не они који све то наплате НЕКОЛИКО пута више од стварне цене?Један погоди пос'о а тек пети нешто скарабуџи?Тако ми то сељаци казујемо!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP