Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠTA JE SA REKONSTRUKCIJOM KC-A, MINISTARSTVO OBEĆAVA:

Završićemo obnovu sva četiri klinička centra!

Autor: R. Briza | 28.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Verovali ili ne, najveća prazna priča srpkog zdravstva „obnova četiri klinička centra u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu“ uskoro će dobiti svoj epilog, saznaje „Alo!“.

Kao Skadar  na Bojani: KC Niš

Kao Skadar na Bojani: KC Niš | Foto: Branko Janačković

Bar u KC „Niš“ radovi uveliko traju, a pacijenti će moći da se leče kako dolikuje već sledeće godine! Beograd, Kragujevac i Novi Sad trebalo bi još malo da se strpe dok se ne sačini nova projektna dokumentacija. Ali i to je nešto, ako se uzme u obzir da je prethodnih 12 godina to „zidanje Skadra na Bojani“ služilo, ispostavilo se, samo u marketinške svrhe vlade DS-a! Ta priča provlačila se tokom mandata ministara Tomice Milosavljevića, Zorana Stankovića i Slavice Đukić Dejanović, a sačekala je i sadašnjeg - Zlatibora Lončara.


- Naš saziv zatekao je, kada je obnova kliničkih centara u pitanju, da je ratifikovan kredit još 2008. godine. Prvi avans plaćen je u februaru naredne godine. Predviđeno je više od 210 miliona evra za rekonstrukciju sva četiri klinička centra, i to je već odavno trebalo da bude u ozbiljnim fazama radova. Međutim, činjenica je da od svega toga ništa nije završeno - kažu za „Alo!“ u Ministarstvu.
Kako oni navode, samo u KC „Niš“ izvode se radovi čiji završetak očekuju do kraja sledeće godine.

Zavodi red:  Ministar Zlatibor Lončar

Zavodi red: Ministar Zlatibor Lončar | Foto: Branko Janačković


- Što se tiče drugih ustanova, tek se radi na revidiranju projektne dokumentacije i očekujemo da oni budu gotovi što pre. Dosad je za rekonstrukciju kliničkih centara utrošeno ukupno 10,8 miliona evra, a malo toga je urađeno. Za KCS potrošeno je 3,3 miliona evra, KC „Niš“ 5,9, KC „Vojvodine“ 1,1 i KC „Kragujevac“ 500.000 evra! Mi se nećemo baviti praznim obećanjima, već činimo sve da ovaj ogromni i značajni projekat za naše zdravstvo bude što pre gotov i građani najzad dobiju uslove za lečenje kakve zaslužuju - naveli su oni, ne mogavši da preciziraju kada će ceo posao da bude završen, ali obećavši da će svake nedelje na njihovom sajtu objavljivati šta je urađeno.

Podsetimo, prva studija izvodljivosti rekonstrukcije kliničkih centara urađena je 2003, druga 2006. godine, kredit dobijen 2008, a rokovi koje su nadležni zacrtavali za završetak posla istekli su 2012. godine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP