Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KAKAV OGLAS ZA NASTAVNIKA!

Završiš poljoprivredu, pa predaješ medicinu?!

Autor: S. Ivaneža | 24.01.2015 - 13:00:00h | Komentara: 14

Imate završen Poljoprivredni fakultet i još uvek razmišljate gde da se zaposlite? Možete se zaposliti u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji, koja je raspisala konkurs za profesora strukovnih studija za užu oblast Interna medicina, a jedan od uslova je da imate završen pomenuti fakultet, smer prehrambena tehnologija, tehnologija biljnih proizvoda.

Konkurs za posao

Neobičan konkurs | Foto: printscreen

Iako zvuči kao deo rubrike "Verovali ili ne", ovaj oglas je objavila Nacionalna služba za zapošljavanje 17.12.2014. Takođe, ovaj problematični oglas nećete moći da pronađete na ovom sajtu, jer je uklonjen.

- Moramo biti svesni da je tamo kadar koji bi trebalo da uči našu decu i školuje medicinske radnike koji će nas u budućnosti lečiti. Zar se ne pretpostavlja da među kvalifikacijima neophodnim za ovu poziciju mora biti završen Medicinski fakultet – žali se jedan naš čitalac i pita se da li je ovo uvreda za lekare u celoj Srbiji.
Inače, ovo su uslovi za Profesora strukovnih studija za užu oblast Interna medicina na Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji:
VIII stepen stručne spreme, završen Poljoprivredni fakultet, smer prehrambena tehnologija, tehnologija biljnih proizvoda, doktorat iz medicinskih nauka, oblast narodno zdravlje,
– najmanje pet godina radnog iskustva u nastavi u visokoškolskom obrazovanju iz uže naučne oblasti za koju se bira,
– sposobnost za pedagoški rad ocenjena od strane studenata po kriterijumima visokoškolske ustanove,
– prednost pri donošenju odluke imaju kandidati koji imaju najmanje pet godina radnog iskustva u nastavi u visokoškolskim ustanovama na predmetima iz oblasti ishrane i dijetetike radi boljeg organizovanja nastave.
Postavlja se pitanje ko dopušta ovakve konkurse, jer bi sledeći korak mogao da bude da hirurgiju predaje neko sa Veterinarskog fakulteta, a anatomiju možda sa Šumarskog.
 
Poslednji komentari
  • saw Vreme: 24.01.2015 13:09h

    treba proveriti kome je bilo namenjeno mesto

  • jeca Vreme: 24.01.2015 13:31h

    – najmanje pet godina radnog iskustva u nastavi u visokoškolskom obrazovanju iz uže naučne oblasti za koju se bira, a bira se za uža oblast INTERNA MEDICINA. Mnogo je važnije GDE JE OVIH 5 GODINA ISKUSTVA U INTERNOJ MEDICINI kandidat stekao!

  • Danys Vreme: 24.01.2015 14:05h

    Na VTA su svojevremeno trazili masinca sa iskustvom u medijima.

  • Svetlana Vreme: 24.01.2015 14:06h

    Naravno, konkurs se prilagodjava odgovarajucem coveku. U buducnosti ce vam decu u skoli uciti zidari, a pregledati majstori.Nije to retkost kod nas. U decijoj ustanovi "Milka Dimanic" (deciji vrtic) u Vlasotincu po sistematizaciji je trazen(a) za strucnog saradnika sa smerom industrijski dizajn! Valjda odmah decu spremaju za industriju.

  • xxx Vreme: 24.01.2015 15:52h

    oblast narodno zdravlje !!! Najverovatnije im je potreban biotehnolog - farmaceut , dobar poznavalac lekovitog bilja ,neko ko zna tehnologiju prerade i dobijanje lekovitih sredstava

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP