Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STRAŠNO

Zbog agresivnosti druga iz
odeljenja, deca ne idu u školu!

Autor: Tanjug | 21.03.2013 - 16:57:00h | Komentara: 0

Učenici III/5 odeljenja OŠ "Branko Radičević" u Batajnici već desetak dana ne idu u školu, zbog, kako roditelji dece tvrde, agresivnosti jednog učenika tog odeljenja.

deca u skoli

Ne idu u školu već deset dana | Foto: freedigitalphotos.net

Od 11. marta 25 učenika ovog odeljenja ne pohađa nastavu i ne boravi u prostorijama škole, jer šest meseci, praktično od početka školske godine, trpe različite oblike fizičkog i verbalnog nasilja učenika P.G. naveli su roditelji u dopisu Tanjugu.

"Agresivnost ovog učenika ogleda se u svakodnevnim incidentima (tuče, psovke, prekidanje nastave), usmerenim prema drugovima i drugaricama iz razreda ali i prema učitelju, kojem je ovo prva generacija đaka", navodi se u pismu.
Učenik je u septembru prošle godine premešten iz Novih Banovaca u ovu školu, a roditelji ističu da su se na ovaj korak odlučili zbog brige za bezbednost njihove dece jer su nekoliko meseci izloženi fizičkom i verbalnom nasilju ali i zbog nereagovanja nadležnih.
Kako navode, za pomoć su se obraćali direktorki škole Mariji Đurić, načelnici Školske uprave grada Beograda, Gradskom centru za socijalni rad - Zemun, Zaštitniku prava građana. Obratili su se i UNICEF-u, jer, kako tvrde, škola dobija sredstva kao učesnik programa "Škola bez nasilja", zatim Upravnoj inspekciji, policiji, Centru za prava deteta, sa željom da se problem reši i da se nasilje zaustavi.
"Povređuju i prava nas roditelja da biramo bezbednu sredinu za boravak naše dece, tako što na nas vrše pritisak da deca treba da ostanu u odeljenju sa učenikom P.G. i tako nastave da trpe svakodnevna, višemesečna, zlostavljanja", navodi se u dopisu.

Roditelji ističu da su pokušali da prebace decu u druge dve osnovne škole u Batajnici, ali su te škole, kako tvrde, dobile uputstva da ne dozvole upis ovih učenika.Tanjugu je, u nastojanju da dobije više informacija iz škole, rečeno da direktorka nije tu i da pokušamo sutra.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP