Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TRSTENIK

Zbog klizišta naređeno iseljavanje

Autor: Tanjug | 06.03.2015 - 16:43:00h | Komentara: 0

Obilna kiša i sneg ponovo su aktivirali klizišta na teritoriji opštine Trstenik. Kako je saopšteno danas iz kabineta predsednika opštine Trstenik, tokom noći dežurne ekipe "Direkcija za planiranje i izgradnju JP Trstenik" raščišćavale su putne pravce koji su bili u prekidu zbog debala i granja koje je nanosila voda na puteve.

Klizište

Klizište ilustracija | Foto: Profimedia

Predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić rekao je da su od jutros u prekidu tri putna pravca prema selima Jasikovica, Bučje i Orlovac zbog aktiviranja klizišta.

Trenutno su najugroženija sela Jasikovica i Bučje, do kojih meštani trenutno dolaze alternativnim seoskim putnim pravcima, jer je u prekidu nekategorisani opštinski putni pravac na potezu Drenovac, kao i putni pravac kod mesta Levići. Gradjevinska inspekcija je izdala hitno rešenje za iseljavanje dve porodice iz Jasikovice, čije su kuće ozbiljno ugrožene zbog aktiviranja klizišta u ovom selu, rekao je Aleksić.

On kaže da su trenutno sve ekipe na terenu i prate situaciju, kako u Jasikovici, tako i mestu Orlovac kod Milutovca, gde je, takodje, put u prekidu i do kojeg se ne može doći automobilima.

- Naše službe uputile su hitan vanredni izveštaj Ministarstvu za vanredne situacije kao i Republičkom štabu za vanredne situacije, od kojih očekujemo uputstva, a naše ekipe na terenu aktivno prate dešavanja, izjavio je Aleksić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP