Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SNEG I LED

Zbog nevremena saobraćaj obustavljen
u delovima Banata i istočne Srbije

Autor: Beta | 16.12.2012 - 15:12:00h | Komentara: 0

Saobraćaj na deonicama na području Banata i istoka Srbije je obustavljen zbog snega, leda i smetova, saopšteno je jutros iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

sneg

Nevreme paralisalo puteve... | Foto: Zoran Lončarević

Usled jakog vetra juče su se snežni nanosi stvarali na putnim pravcima u Srednjem i Južnom Banatu, a najkritičnije je teritoriji Zrenjanina i opština Vršac i Kovačica, gde je većina lokalnih puteva bila neprohodna ili teško prohodna. Tokom noći došlo je do slabljenja vetra, što je olakšalo čišćenje lokalnih puteva, navodi se u saopštenju.
Tokom dana i noći više od 130 osoba, među kojima je bilo dece i bolesnih osoba, evakuisali su pripadnici Sektora za vanredne situacije u saradnji sa preduzećem JP "Vojvodinaput", ekipama Hitne pomoći i drugim službama.
Trenutno je u Banatu neprohodno 11 lokalnih puteva, u Južnobanatskom okrugu neprohodno je pet, dok je na teritoriji Srednjebanatskog okruga neprohodno šest lokalnih putnih pravaca. Anagažovana je sva raspoloživa mehanizacija i prohodnost ovih puteva se očekuje tokom dana, ističe se u saopštenju.
Na teritoriji opštine Majdanpek neprohodan je putni pravac Majdanpek - Donji Milanovac, preko Omana, a na teritoriji opštine Kladovo neprohodan je lokalni putni pravci Planinica - Duran. Na ostalom delu teritorije Srbije svi putni pravci prvog i drugog prioriteta su prohodni, dok se u brdsko-planonskom delu saobraćaj odvija otežano zbog utabanog snega na kolovozu

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP