Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRBIJA ZEMLJA KIVNIH STARACA

Zbog penzionera srušili dečije igralište

Autor: Radio 021 | 17.12.2014 - 15:12:00h | Komentara: 1

Radnici JKP "Lisje" jutros su uklonili dečije igralište iz dvorišta između zgrada na Bulevaru Kralja Petra I u Novom Sadu.

Deca igralište

Ilustracija | Foto: Profimedia

Roditelji koji žive u ovom kvartu bili su iznenađeni kada su videli građevinske mašine kako ruše dečije igralište, a Ivana Knežević za 021.rs kaže da je njen šestogodišnji sin celo prepodne plakao.
- Žalosno je što su deca koja su bila kod kuće, kao moj sin od šest godina, preplakala celo prepodne gledajući kroz prozor građevinske mašine kako im ruše igralište. Naša deca sada bukvalno nemaju gde da se igraju. Sada će tu valjda da naprave parking. Stvarno ne znam zašto je neko ovo uradio i tražićemo da se igralište vrati. Ovo nije uopšte u redu i prvi put čujem za 30 godina da neko uklanja igralište zbog buke dece - priča ova majka za 021.
Prema njenim rečima, stanari znaju da je oko 20 starijih građana iz jedne obližnje zgrade pisalo peticiju pre oko godinu dana tražeći da se skloni igralište zbog buke, a građani su odgovorili sa preko 300 potpisa sa zahtevom da se igralište ne uklanja.
U ZIG-u kažu za 021.rs da se Mesna zajednica "Narodni heroji" 9.oktobra obratila dopisom u kome su dostavljeni predlozi za prioritetne radove na teritoriji ove MZ u 2015. godini i da je na spisku podnetih predloga, između ostalog, naveden i zahtev za konačno rešavanje problema dečijeg igrališta na Bulevaru kralja Petra I, kod brojeva 73-81, odnosno zahtev za uklanjanje ovog igrališta.
- Posebno napominjemo da, postupajući po zahtevu Saveta MZ, imamo nameru da predmetno igralište premestimo na drugu adekvatnu lokaciju na Bulevaru vodeći računa da u ovom bloku ima dosta dece kojima ne želimo da uskratimo prostor za igru i okupljanje. Napominjemo da je od strane Saveta, a na osnovu pritužbi i peticije građana, isti zahtev i ranije upućivan našem preduzeću.
Takođe, više puta su nam se, putem Otvorene kancelarije Gradonačelnika i Pokrajinskog ombdusmana, obraćali i sami građani sa molbom da se izmesti dečije igralište sa predmetne lokacije.
Uzimajući u obzir mnogobrojne zahteve, pristupilo se uklanjanju ovog dečijeg igrališta i odlučeno je da se to učini upravo u ovo vreme kada se, zbog nastupajućeg zimskog perioda, igralište slabije koristi. U narednom periodu odrediće se drugo mesto podobnije i bezbednije za okupljanje dece, koje neće smetati stanarima obližnjih stambenih objekata. - kažu u ZIG-u za 021.rs.
Poslednji komentari
  • Plazma Vreme: 17.12.2014 20:11h

    Tako se mi borimo protiv bele kuge - gajimo penzionere... A kad smo već kod čuvenog ZIG-a i inspekcija. Pa što onda niste tako ažurni kad građani podnose prijave za glasnu muziku iz diskoteka, klubova itd ? A da, deca Vam ne mogu ništa ali zato gradske gazde mogu da Vam tutnu koji evrić pa da se svaka prijava zataška.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP