Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KC KRAGUJEVAC

Zbog renoviranja, operišu samo hitne slučajeve

Autor: Tanjug | 24.06.2015 - 11:58:00h | Komentara: 0

U Kliničkom centru u Kragujevcu u toku su radovi na renoviranju sistema za sterilizaciju i Službe za transfuziju krvi, za šta je taj zdravstveni centar iz sopstvenih sredstava obezbedio više od 200.000 evra.

Klinički centar Kragujevac

Klinički centar Kragujevac | Foto: Nebojša Raus

Pomoćnik direktora za hirurške grane Kliničkog centra Jasna Jevđić u izjavi Tanjugu je rekla da se, zbog renoviranja sistema za sterilizaciju, operišu samo hitni slučajevi.


 - Hirurški zahvati se rade samo u hitnim slučajevima, a rade se i operacije za sve maligne bolesti - rekla je Jevđić i dodala da bi renoviranje sistema za sterilizaciju trebalo da se završi do početka jula.

Načelnica Službe za transfuziju krvi Zvezdana Lojpur u izjavi Tanjugu je rekla da je renoviranje prostora te službe, koje je počelo krajem maja, prvo od kada je 1978. godine izgrađen Klinički centar.

 - Renovira se prostor površine oko 400 kvadratnih metara i svi radovi trebalo bi da budu završeni do 31. jula - rekla je Lojpur.

Ona je precizirala da se izvode radovi na zameni električnih instalacija, parnih vodova, kao i da se radi nova organizacija prostora, imajući u vidu da je zakonom jasno propisana procedura kretanja krvi, od davaoca do primaoca.

 - Dok se radovi ne završe, krv prikupljamo u prostorijama Crvenog krsta, svakog dana u vremenu od osam do 12 časova - rekla je Lojpur i navela da je Služba za transfuziju krvi, privremeno, smeštena u slobodnim prostorijama Kliničkog centra.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP