Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UHAPŠENI OSUMNJIČENI TERORISTI

Zbog straha od terorističkog napada delovi Prištine bili bez vode!

Autor: Beta | 11.07.2015 - 14:26:00h | Komentara: 0

Portparolka regionalonog vodovoda Priština, Arjeta Mjeku je danas izjavila da su neki delovi Prištine koji se snabdevaju iz jezera Badovac od jutros bili bez vode i da je povod hapšenje petorice osumnjičenih u blizini jezera Badovac.

Kosovska policija

Kosovska policija

Snabdevanje vodom za deo građana Prištine, Gračanice i okolnih sela, Čaglavice i Ajvalije kao i svih drugih koji se snabdevaju iz Gračaničkog jezera preko prištinskog Vodovoda zbog sumnje da je voda zatrovana, bilo je obustavljeno zbog sumnje da su petorica, rano jutros uhapšenih koji se povezuju sa Islamskom državom, planirali da zatruju vodu o jezeru Badovac.

Ipak ustanovljeno je da voda u jezeru nije zatrovana, a sve analize koje je uradio Institut za javno zdravlje pokazale su da je voda ispravna.
To je za agenciju Kosovapres potvrdio načelnik Instituta za javno zdravlje Naser Ramadani, a da voda u Gračaničkom jezeru nije zatrovana kako se prvobitno sumnjalo i zbog čega je jutros prekinuto vodosnabdevanje, saopštila je i opština Gračanica pozivajući se na analize Instituta za javno zdravlje Kosova.

Vodosnabdevanje kroz vodovodnu mrežu prema svim mestima koja su od jutros bez vode je počelo, pa opština Gračanica apeluje na stanovništvo da u svojim domaćinstvima ispuste vazduh iz vodovodnih cevi kako ne bi došlo do kvarova na mreži i kako bi moglo da se nastavi redovno snabdevanje vodom, saopšteno je iz Gračanice.
 

Kod jezera Badovac u opštini Gračanica uhapšeno je rano jutros pet osoba za koje se sumnja da su pripadnici Islamske države (ID). Najpre je javljeno da su na magistralnom putu Priština - Gnjilane, kod jezera Badovac uhapšene tri osobe za koje se sumnja da su pripadnici ID, a da su uhapšene još dve osobe potvrdio je kasnije medijima predsednik osnovnog suda u Prištini Hamdi Ibrahimi.

On je kazao da će ročiste za petoro uhapšenih biti održano sutra posle 11 časova, dok će u zavisnosti od zahteva tužioca biti određene kaznene mere.


Prema rečima portparola policije Kosova Baki Keljani kosovska policija je u 1.40 posle ponoći zaustavila dva vozila marke golf 2 i pasat crvene boje.

Ona je rekla da će se snabdevanje vodom nastaviti kada bude potvrde Instituta za javno zdravlje da se voda može koristiti za piće.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP