Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TOPLICA SPASOJEVIĆ OCENIO:

Železari potrebni inostrani menadžeri!

Autor: Beta | 25.02.2015 - 15:42:00h | Komentara: 0

Predsednik Udruženja korporativnih direktora Srbije Toplica Spasojević danas je ocenio da Železara Srbije može da nastavi poslovanje ukoliko je bude vodio tim inostranih menadžera koji će lakše obezbediti kapital za njen rad.

Železara Smederevo

Železara Smederevo | Foto: RAS

 - U Srbiji ima preduzetnika koji imaju znanje i kvalitet da upravljaju Železarom, ali u ovom trenutku problemi te kompanije su takvi da joj je potrebna uprava koja će imati podršku velike i ozbiljne banke - kazao je Spasojević novinarima u Savezu ekonomista Srbije.
On je istakao da se može očekivati da se na tender za izbor profesionalne uprave za Železaru javi menadžment kompanija ili investicioni fond, ali i strateški partner koji nije bio zainteresovan da kupi većninski udeo u Železari, ali bi mogao da koristi svoju poziciju na tržištu kako bi po boljim uslovima kupovao sirovine i prodavao čelik.
 - To je veća garancija za uspeh Železare nego da skupimo tim pametnih ljudi iz zemlje koji neće imati te mogućnosti i podršku velikih banaka - kazao je Spasojević.
Uspeh za Železaru će biti, kako je objasnio, ako se za 50 odsto smanje troškovi održavanja njene proizvodnje i fabrika sačuva za novi, bolji ciklus na tržištu čelika.
Tender za izbor menadžment tima za Železaru ističe 6. marta, a raspisan je nakon što su propali pregovori sa američkim Esmarkom o prodaji 80 odsto kapitala tog preduzeća.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP