Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KAZNE ZBOG NEPOVLAČENJA ODOBRENIH KREDITA

„Železnice Srbije” platile oko pet miliona evra penala!

Autor: Ekipa Alo! | 15.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

„Železnice Srbije“ platile su oko pet miliona evra kazne po različitim osnovama, zbog nepovlačenja odobrenih kredita, iz vremena prethodnog rukovodstva tog preduzeća, izjavio je Dragoljub Simonović, generalni direktor srpskih železnica.

Kazne zbog nepovlačenja  odobrenih kredita

Kazne zbog nepovlačenja odobrenih kredita | Foto: Miloš Perić

Zbog velikog kašnjenja u ranijem periodu, „Železnice“ su samo ove godine platile oko 850.000 evra kazni. Na primer, zbog kašnjenja u realizaciji više kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) morale su da plate 3,5 miliona evra na ime penala u prethodne tri godine.


Srpske „Železnice“ su u prethodnom periodu od ukupno 375 miliona evra kreditnih sredstava EBRD i Evropske investicione banke (EIB) do sada utrošile svega oko 66 miliona evra ili samo 17,6 odsto. Od tog iznosa, novo rukovodstvo srpskih „Železnica“ je u prethodnih šest meseci već povuklo više od 21 milion evra. Isporuka 21 novog elektromotornog voza švajcarske kompanije „Štadler“, što se finansira iz kredita EBRD koji je kasnio, počinje u septembru 2014. godine, najavio je Simonović.

Što se tiče kredita koje tek treba realizovati, Simonović je kazao da ovog leta počinje realizacija ruskog kredita od 800 miliona dolara gradnjom drugog koloseka od Pančeva do Beograda i modernizacija postojećeg.

Kada je reč o kuvajtskom kreditu od 25 miliona evra, koji je namenjen za nastavak gradnje železničke stanice Prokop, on je rekao da se trenutno pripremaju tenderi za izvođenje radova i da će će do kraja godine početi radovi na gradnji šest koloseka.
Poslednji komentari
  • ELEKTRONSKI NOVAC Vreme: 15.07.2013 08:39h

    To se zove davanje elektronskog nepostojeceg novca koji ima svrhu da davaocu donese profit u oba slucaja i ako uzmes i ako ne uzmes. BARS BRE!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP