Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IZABRANA NOVA VLADA RS

Željka Cvijanović je nova premijerka!

Autor: Tanjug | 12.03.2013 - 21:36:00h | Komentara: 1

Parlament Republike Srpske izabrao je večeras novu vladu RS na čelu s premijerkom Željkom Cvijanović, koja je poručila da će stabilnost institucija i finansijska održivost sistema biti u centru svih aktivnosti vlade i njen primarni cilj.

Cvijanovićeva je, iznoseći ekspoze pred poslanicima Skupštine RS, naglasila da će rad ove vlade obeležiti borba za očuvanje svakog radnog mesta, fiskalne i socijalne stabilnosti, reformisanje poslovnog ambijenta, stvaranje prostora za strane i domaće investicije.

Željka Cvijanović

Željka Cvijanović

"Sve ovo uz nastojanja da rehabilitujemo principe socijalne pravde, unapredimo transparentnost u radu institucija i trošenju javnih sredstava, ostanemo stabilni u uslovima izloženosti određenim političkim procesima i ne izgubimo iz vida potrebu da vlada bude proevropska i aktivna u procesu evropskih integracija", kazala je Cvijanovićeva.
Za kabinet Cvijanovićeve je glasalo 50 poslanika, 22 su bila protiv, a tri uzdržana. Ona je u završnoj reči izjavila da je od poslanika čula odredjene primedbe koje će svakako uvrstiti u program rada nove vlade.
Novi ministar finansija je Zoran Tegeltija, unutrašnjih poslova Radislav Jovičić, pravde Gorana Zlatković, uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić, za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Igor Vidović, za rad i boračko-invalidsku zaštitu Petar Djokić, trgovine i turizma Maida Ibrišagić Hrstić, industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević.
Ministar saobraćaja i veza je Nedeljko Čubrilović, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić, za prostorno uredjenje, gradjevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, prosvete i kulture Goran Mutabdžija, za izbeglice i raseljena lica Davor Čordaš, zdravlja i socijalne zaštite Slobodan Stanić, nauke i tehnologije Jasmin Komić, a ministarka porodice, omladine i sporta je Nada Tešanović.
Poslednji komentari
  • cuvar casti Vreme: 13.03.2013 06:46h

    nju je postavio milorad dodik (kao sljedecu zrtvu za zrtveno janje)da i dalje pljacka narod po republici srpskoj,zajedno sa draganom đuricem i omerovicem iz federacije

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP