Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ČEKA GA TEŽAK POSAO

Željko Sertić novi ministar privrede!

Autor: I. K. | 20.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Željko Sertić (47), aktuelni predsednik Privredne komore Srbije, novi je ministar privrede! Ova odluka, uobličena kao zvaničan predlog premijera Aleksandra Vučića, stigla je juče u u Skupštinu Srbije i očekuje se da će Sertić stupiti na novu dužnost početkom naredne sedmice, kada će najverovatnije biti zakazana sednica parlamenta i izbor ministra privrede.

Težak  posao  ga čeka:  Željko  Sertić

Težak posao ga čeka: Željko Sertić | Foto: FoNet Dragan Antonić

- Potreban nam je neko ko će da radi mnogo, neko ko je vredan i posvećen, neko koga nećete da vidite ili prepoznate kao marketing majstora kao mnoge druge - rekao je Vučić, posle obilaska Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Obrenovcu. Vučić je rekao da je na mestu ministra privrede potreban
čovek koji će da se posveti rešavanju problema, stvaranju sistemskih rešenja za rad i napredak srpske privrede, ali i neko ko će da se suočava sa brojnim problemima kao što su preduzeća u restrukturiranju.


- Težak i ozbiljan posao je pred Sertićem - rekao je Vučić.
Vučićev kandidat najavljuje da će raditi u najboljem interesu srpske privrede i države.

- U ovom trenutku kao ključne aktivnosti vidim izgradnju što povoljnijeg i podsticajnijeg ambijenta za poslovanje i investiranje, sprovođenjem reformi u svim segmentima u nadležnosti Ministarstva, i rešavanje ključnih problema sa kojima se privreda godinama suočava - navodeo je Sertić u pisanoj izjavi.
Sertić je diplomirao na Fakultetu za poslovno-industrijski menadžment Univerziteta Union u Beogradu i član je Srpske napredne stranke. Pre najviše funkcije u PKS-u bio je direktor u građevinskom preduzeću „Konrad“ i u firmama „Foreks“ i „Magma“, koje se bave trgovinom. Ovaj novosadski privrednik bio je i suosnivač preduzeća „Gotrex“ iz Beča i „Gotra“ iz Novog Sada.

Mesto ministra privrede upražnjeno je od 4. avgusta kada je parlament konstatovao ostavku Dušana Vujovića i izabrao ga za ministra finansija. Razlog za ova tumbanja u Vladi je ostavka koju je podneo Lazar Krstić zbog neslaganja sa vladinim merama.
Poslednji komentari
  • vera Vreme: 20.08.2014 07:38h

    Zelim da mojoj zemlji krene na bolje i iz tog razloga treba prvo proveriti diplomu gospodina Sertica jeri je i on zavrsio privatni fakultet "Union. Znamo svi kako se manipulise na takvim fakultetima.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP