Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEĆE VALJDA I TO

Zemljotres pogodio Grčku, treslo se i u Nišu!

Autor: Blic | 24.05.2014 - 13:38:00h | Komentara: 0

Snažan zemljotres jačine 6,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je danas priobalno područje na severu Grčke, a prema navodima policije, najmanje jedna osoba je povređena, javlja AP. Jak potres osetio se i na jugu Srbije, pa čak i na višim spratovima zgrada u Zaječaru, Kragujevcu i Smederevu.

- Zavodu su se javili brojni građani da prijave potres koji su osetili. Epicentar koji je udaljen oko 300 kilometara od Vranja i Pirota i oko 400 kilometara od Niša odgovarao je jačini do četiri stepena Merkalijeve skale - objašnjava za portal "Blica" mr Slavica Radovanović, direktorka Republičkog seizmološkog zavoda.

Zemljotres

Epicentar77 od Aleksandropolisa, 40 kilometara od granice sa Turskom

Tlo se, kaže ona, treslo i severnije od Niša. Stanari sa viših spratova zgrada u Kragujevcu i Smederevu takođe su osetili potrese u jačini do tri stepena Merkalijeve skale.
- Subjektivni osećaj je na višim spratovima uvek za jedan stepen jači. Savremena gradnja inače čini objekte osetljivijim na seizmološku opasnost - dodaje Radovanović.
Zemljotres su u Nišu uglavnom osetili stanari na višim spratovima.

- Pošto stanujem na 17. spratu u soliteru na Bulevaru dr Zorana Đinđića, osetim i najmanji potres. Danas se baš zaljuljalo luster, kao listovi cveća. Nisam se mnogo uplašila, kao ni moje komšije. Niko nije ni izašao ispred solitera. Ipak, kad je počelo da se trese pomislila sam: "Bože, neće valjda sad da nas posle katastrofalnih poplava zadesi i neki zemljotres. Kasnije sam čula da je zemljotres pogodio Grčku, ali da nije bilo žrtava- ispričala je za „ Blic“ Mileva Ilić.

U Centru za obaveštavanje i uzbunjivanje kažu da zemljotres u Nišu nije napravio nikakvu materijalnu štetu, kao i da nije zabeleženo da su Nišlije u panici bežale iz stanova.
Epicentar zemljotresa bio je 77 kilometara jugozapadno od grada Aleksandropolisa, na obali Egejskog mora, 40 kilometara od granice sa Turskom, na dubini od 91 kilometra, preneo je Rojters.
Policija u Lemnosu je saopštila da je pao jedan deo tavanice na aerodromu, koji je povredio jednu britansku turistkinju, ali informacija o drugim povređenima za sada nema.
Tlo je podrhtavalo i u Srbiji - u Nišu, Vranju, Leskovcu i Pirotu, a zemljotres su osetili i stanari višespratnica u Smederevu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP