Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SLOVENAČKA POLICIJA RASVETLILA NIZ PLJAČKI

Zemunci pljačkali
banke po Sloveniji

Autor: B. Jelovac | 11.02.2013 - 22:19:00h | Komentara: 1

Slovenačka policija završila je istragu o deset oružanih pljački u bankama, poštama i zlatarama između novembra 2011. i jula 2012. u kojima je odneto 123.000 evra, a za koje se sumnjiči grupa mladića iz Zemuna starih od 20 do 26 godina. Od 11 osumnjičenih protiv kojih je Specijalno tužilaštvo u Ljubljani podnelo krivične prijave, za sada je njih pet u pritvoru.

Pljačkaš

Sigurnosne kamere snimile jednog od pljačkaša u banci u Mariboru

Grupa srpskih državljana sa područja Beograda stoji iza najvećeg broja pljački pošta, banaka i zlatara u kojima je odneto 123.000 evra

- Zahvaljujući saradnji sa beogradskom policijom, otkrili smo da grupa srpskih državljana sa područja Beograda stoji iza najvećeg broja pljački pošta, banaka i zlatara u Ljubljani, Mariboru, Kopru i Kranju. Svi u svojoj zemlji imaju dosije sa imovinskim deliktima i krivičnim delima sa elementima nasilja. U Sloveniju su dolazili u malim, nasumično organizovanim grupama, izvodili po jednu do dve pljačke uz pretnju pištoljem ili nožem i odmah kretali nazad u Srbiju, računajući na činjenicu da Srbija nema sa Slovenijom potpisan sporazum o međusobnom izručenju sopstvenih državljana - kaže Aleš Kegljevič, viši inspektor slovenačke kriminalističke policije, koji je saopštio imena protvorenih.

Zemunci u sloveniji

Ova ekipa „turista pljačkaša“ imala je razrađen sistem dolaska i odlaska iz Slovenije i držala se što neupadljivijih i raznih prevoznih sredstava, autobusa iz Italije, vozova iz Ljubljane, automobila iz Hrvatske i slično. U trag im se ušlo nakon hapšenja dvojice mladića koji su opljačkali poštu u Semedeli, 18. novembra 2011. Pošta je pljačkana čak četiri puta, a kako ni video-nadzor nije pomagao, hteli su i da je zatvore. Međutim, ubrzo su uhapšeni Zemunci Stefan Pejović (24) i Mario Ilić (22), koji su u februaru prošle godine i osuđeni na po pet godina i osam meseci zbog pljački. Otkriveno je da su samo dan pre pljačke stigli autobusom do Trsta, a zatim taksijem do Kopra, a posle se vratili do Trsta i autobusom otputovali u Beograd. Na sudu su tvrdili da ih je nasamario jedan Obrenovčanin koji živi u Trstu, kod koga su krenuli da rade, da su pokušali sami da nađu posao, ali da nisu znali italijanski, te su se odvezli do Kopra, gde su odlučili da opljačkaju poštu kako bi platili hotel u Trstu i dobili svoja dokumenta i autobusku kartu za Beograd nazad. Osim što su priznali ovu pljačku, ispostavilo se da je Pejović zbog pljački već osuđen u Srbiji, a Ilić zbog posedovanja droge.

Stari znanac policije
Uroš Piperski (23), jedan od pripadnika ove zemunske grupe, za kojim je Slovenija raspisala Interpolovu poternicu zbog sumnje da je u julu 2012.

opljačkao poštu u Kopru, trenutno služi kaznu od dve godine u Srbiji zbog pljačke tri banke u Beogradu.

Uroš Piperski

Uroš Piperski

Beogradska policija, čiji su mladići iz Zemuna stari znanci, otuda je odmah po prvim informacijama od kolega iz Slovenije o dvojici mladića znala da se ne radi o nepovezanim grupama, već o ekipi iz Zemuna koja se dobro organizovala. Nakon razmene podataka, počela su i hapšenja.
Poslednji komentari
  • Kole Vreme: 12.02.2013 05:28h

    Munze konza.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP