Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UŽAS U KULI

Žena će mi umreti jer bolnica ne može da joj obezbedi citostatik!

Autor: Novosti | 29.01.2015 - 20:27:00h | Komentara: 0

Valentini Vujović, oboleloj od kancera, ugrožen život. Suprug Božidar Ćalov se bezuspešno obraćao Ministarstvu i RFZO.

Lekovi Foto: Shutterstock

Valentini Vujović, koja boluje od kancera, ugrožen je život, jer Opšta bolnica u Vrbasu ne može da joj obezbedi citostatik za hemoterapiju.
Njen suprug Božidar Ćalov obratio se za pomoć Ministarstvu zdravlja, Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje i farmaceutskoj kompaniji "Farmalogist", ali je dobio samo "razumevanje" za muku kroz koju supruga i on prolaze.
- I u Ministarstvu i u RFZO, pa čak i u inspekciji za nabavku lekova, tvrde da nisu nadležni. Ako Ministarstvo raspisuje tender za snabdevanje lekovima i odlučuje o ponudama, onda može i da raskine ugovor sa dobavljačem koji se igra sa životima ljudi, tako što ne isporučuje ono za šta je zadužen - ogorčen je Ćalov.
Po preporuci specijalista sa Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, Valentina Vujović mora da primi četiri ciklusa hemoterapije, kako bi se tumor povukao sa krvnih sudova i limfnih čvorova, posle čega bi se obavila operacija.
- Prvi ciklus hemoterapije kasnio je osam dana, a problem je rešen tako što je bolnica u Vrbasu pozajmila citostatike od bolnice u Somboru. Treća terapija u prekidu je više od tri sedmice. Hirurg na Institutu za plućne bolesti dr Milorad Bijelović rekao je da je vrlo loše što se ne sprovodi na vreme, jer je uslov za operaciju po kojoj su sve šanse na Valentininoj strani - ističe Ćalov.
Jedina koja može da nabavi lek je kompanija "Farmalogist". Iz bolničke apoteke u Vrbasu svakodnevno zovu u njenu upravu, tražeći da im isporuče citostatik, ali stalno dobijaju obećanje da će to biti učinjeno narednog petka, ali to nikako da se desi.
- I sam uporno zovem telefonom predstavnike "Farmalogista", ali oni se više ne odazivaju, kao ni odgovorni u Ministarstvu i u RFZO. To je ubijanje prava na život bolesnih - kaže ozlojeđeni Valentinin suprug.

Uništeni firma i zdravlje
Valentina Vujović je pre bolesti, 2010. godine, izgubila posao u fabrici "Eterna", pošto je firma otišla u stečaj. Kožara je radnicima ostala dužna više od 40 plata!
- Prvo su uništili firme, pa su se radnici razboleli, a sad ne mogu ni da ih leče, kao moju suprugu - ogorčen je Božidar Ćalov.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP