Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OTKRIVAMO: UDRUŽENI GRAĐEVINSKI PODUHVAT ZAŠTIĆENIH SVEDOKA

Žene Čumeta i Bagzija bolnicu zidale na divlje

Autor: Vasilije Papović | 05.11.2014 - 20:00:00h | Komentara: 6

Osim Ljiljane Buhe, bivše supruge svedoka saradnika Ljubiše Buhe Čumeta, jedan od vlasnika velelepne bolnice nelegalno sagrađene u centru Surčina je, kako „Alo!“ saznaje, i Jasna Milenković, supruga Čumetovog nekadašnjeg ortaka i takođe zaštićenog svedoka Dejana Milenkovića Bagzija.

Jasna Milenković i Ljiljana  Buha

Jasna Milenković i Ljiljana Buha

Prema izvorima našeg lista, za razliku od Buhe i ostalih desetak vlasnika zgrade od nekoliko hiljada kvadrata, Jasna Milenković se nije žalila na rešenje kojim je Gradski sekretarijat za legalizaciju odbio da legalizuje objekat čije se rušenje očekuje nakon žalbene procedure koja je u toku.


- Tačno je da je da su Čume i Bagzi, koji mu je bio dugogodišnji nerazdvojini pratilac, zajedno zidali bolnicu, a zbog čega se Bagzijeva supruga, koja je formalni vlasnik, nije žalila, treba pitati nju. Moguće je da je jedan od razloga i to što njih dvojica više nisu u dobrim odnosima - tvrdi izvor „Alo!“.

Gradski sekretarijat za legalizaciju je krajem avgusta odbio da legalizuje bolnicu u Oračkoj ulici koja se nalazi u neposrednoj blizini opštine Surčin zato što je objekat većim delom sagrađen na području javne namene. Ovakva odluka usledila je posle intervencije resornog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i ministra Zorane Mihajlović lično posle saznanja da se ceo slučaj više od pet godina nalazi u fioci i da njime niko nema nameru da se pozabavi, iako je potpuno jasno da je reč o divljoj gradnji u najužem centru opštine.

- Mora da se uspostavi sistem, inspekcija mora da radi svoj posao, a ministri koji nisu sposobni da donesu i sprovedu odluku ne treba da budu ministri – izjavila je Mihajlovićeva posle odluke Sekretarijata da ne odobri legalizaciju ovog objekta, aludirajući na to što je Čumetova bolnica građena više od dve decenije, a da nijednoj od prethodnih vlasti to nije zasmetalo.

Supruge Čumeta i Bagzija i ostali vlasnici velelepne bolnice imali su pravo da se na ovo rešenje žale resornom Ministarstvu, kao drugostepenom organu, koje ima rok od dva meseca da postupi po žalbi. Ukoliko i Ministarstvo potvrdi rešenje da se bolnica ruši, vlasnicima ostaje da pokrene upravni postupak za vreme čijeg trajanja se ova odluka po zakonu ne može sprovesti.

Čume i Bagzi

Čume i Bagzi

Od najboljih drugara do neprijatelja


Ljubiša Buha Čume i Dejan Milenković Bagzi bili su nerazdvojni tokom 90-tih, sve dok Bagzi nije učestvovao u neuspelom atentatu na premijera Zorana Đinđića kod hale „Limes“ na Novom Beogradu. Bagzi nakon toga beži iz zemlje da bi usledilo njegovo hapšenje u Solunu 2004. godine. Milenković poput Buhe dobija status svedoka saradnika. Bagzi je optužio svog bivšeg šefa Čumeta za likvidaciju Zorana Petrovića Šempe, Branislava Lainovića Dugog, Zorana Davidovića Ćande i Mirka Tomića Bosanca.

Poslednji komentari
  • babujka Vreme: 05.11.2014 21:40h

    Zasto bi je rusili ustupite je domu za nezbrinutu decu kad je vec dosad nisu ustupili

  • bata Vreme: 05.11.2014 21:43h

    Od kojih para ,čime se bave ,šta proizvode ,koje dobro čine narodu ...

  • pera Vreme: 06.11.2014 00:54h

    sto da rusite, napravite drzavnu bolnicu ili dajte nekom!!!!

  • mishel Vreme: 06.11.2014 10:32h

    Osim za Komunalnu inspekciju ovde ima posla i za poresku inspekciju! Od kojih para, kako stečenih, se zidaju i opremaju ovakvi objekti? Ispitati poreklo imovine i to kako su i da li su dotične osobe plaćale porez državi. A, potom pristupiti plenidbi imovine, po zakonu! Pitam se šta radi poreska inspekcija i zašto uopšte postoji, ako Vi. novinari, dodjete do podataka o malverzacijama, a oni ćute...

  • laki Vreme: 06.11.2014 11:43h

    naša vlast stvarno je nenormalna porušiti objekte koji mogu koristiti narodu i državi pa jer nije normanije da se takve zgrade oduzmu i daju na korišćenje gradu nego porušiti i maciti milione u vetar ista je situacija sa zgradom u ruzveltovoj ulici gde je investitor umesto dvadesetak stanova podigo devedeset Beograd bi trebao da odeuzme bespravno sazidane stanove i proda ih umesto da ruši jesuli bezveznjakovići srušili i šilerovu umesto da otvore vrtić ili slično kad će mo se dozvati pameti ili ostati glupi i štetočine na svoj račun

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP