Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZABRINJAVAJUĆE

Žene najviše diskriminisane u Srbiji

Autor: Ekipa Alo! | 25.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Žene su najviše izložene diskriminaciji u Srbiji, smatra većina ispitanika, njih 42 odsto, i to je osnovna novina četvrtog istraživanja u organizaciji poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Poverenica:  Nevena Petrušić

Poverenica: Nevena Petrušić | Foto: Vladislav Mitić

U prethodnim istraživanjima, građani su uvek navodili Rome kao najdiskriminisaniju grupu. Na predstavljanju rezultata istraživanja rađenog uz podršku programa UN-a za razvoj u Srbiji, istaknuto je da je diskriminacija u porastu, a zabrinjava i podatak što skoro 10 odsto građana ne zna da je diskriminacija zakonom zabranjena.


Oko 70 odsto smatra da je nasilje nad ženama mnogo ili prilično rašireno, da je malo rasprostanjeno kaže 11 odsto, a oko dva odsto navodi da uopšte nije rašireno. Među ispitanicima, 16 odsto je navelo da je lično bilo diskriminisano. Zabrinjava i činjenica što 67 odsto ispitanih navodi da se ne bi nikome obratilo u slučaju diskriminacije, dok bi se tek svaki 10. obratio policiji, a čak 44 odsto kaže da ne zna kome da se obrati.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 25.02.2014 08:04h

    ......rece gospodja Poverenica koja je samo prosle godine po *belom*,*crnom* i *zutom* svetu/*crvene* su istrebili Amerikanci/ non stop objasnjavala kako su zene u Srbiji diskrimiisane i zapostavljene....sve troseci desetine hiljada evra na de-lux hotele,sopinge i izlete i avio karte bussines class,a da se za njenog mandata pitanje ravnopravnosti njie ni za JOTU popravilo...ovde...za taj tamo svet,neznam..nemam svojih, a ni DRUSTVENIH para da bi mogao da ih trosim nekoliko nedelja po jugoistoku planete i tamo nekoj Australiji.Sta ta zena uopste radi/za nase velike pare./Pa i vi ste to sve pisali..Dakle, ja mislim da nas troseci nase pare-zavitlava..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP