Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BEOGRAD DALEKO OD NJUJORKA PO KODEKSU OBLAČENJA

Žene u toplesu
samo u aps!

Autor: Ekipa Alo! | 22.06.2013 - 15:42:00h | Komentara: 3

Leto je juče i zvanično počelo, ali zbog visokih temperatura, po kojima je Srbija bila i evropski rekorder, lekari Hitne pomoći već nekoliko dana imaju pune ruke posla. A, da bi svojim pripadnicama nežnijeg pola olakšali vrele letnje dane, vlasti Njujorka su nedavno dozvolile da se gradskim ulicama slobodno šetaju u toplesu. Tamošnje vlasti su obavestile policiju da šetnja golih prsa ne predstavlja nikakav prekršaj ne samo za muškarce, već ni za žene.

Toples

Njima je sve dozvoljeno

 

Za razliku od muškaraca
koji slobodno mogu da
šetaju razgolićeni, žene
bi bile uhapšene zbog
drskog ponašanja

„Policajci ne treba da kažnjavaju niti da privode dame koje šetaju gole do struka, već da im priteknu u pomoć ako je potrebno. U slučaju da pokazivanje grudi izazove veliku pažnju, organi reda su dužni da rasteraju gužvu”, navodi se u noti poslatoj policiji. S druge strane, kada bi žene u Srbiji ulicom prošetale svoja gola poprsja završile bi upravo gde i nota njujorkških vlasti - u apsu! Ili bar u „Lazi”.

Gole grudi i ostala golotinja na ulicama Srbije se tretiraju kao remećenje javnog reda i mira, pa bilo to i u slučaju da neko zbog tropskih vrućina odluči da skine odeću sa sebe. Kako je za „Alo!” izjavio portparol Policijske uprave u Kragujevcu Slobodan Lazarević, ukoliko bi neka osoba bila zatečena na ulici bez odeće, takvo ponašanje bi bilo okarakterisano kao uznemiravanje javnosti i osoba bi bila privedena.

- Takvo ponašanje po zakonu je drsko i bezobrazno, zbog čega bi policija morala da privede tu osobu i napiše joj prekršajnu prijavu. Ukoliko je lice pod dejstvom alkohola bilo bi zadržano i na trežnjenju najduže do 12 sati u policijskoj stanici - kaže Lazarević.

Toples

Njujorške vlasti damama dozvolile da leti izađu u toplesu, a ovako
bi prošle u Srbiji

U Kragujevcu, kao ni u ostalim srpskim gradovima ne postoje gradske odluke u kojima je precizno naznačen kodeks (ne)oblačenja na ulici.

Uprkos zakonu, jedno je sigurno, a to je da muška populacija, bar na osnovu naših ispitivanja, ne bi imala ništa protiv da se, kao i u Njujorku, ženama dozvoli da slobodno šetaju gola prsa. Takođe, sigurni smo da bi i organi reda oberučke prihvatili notu naših vlasti da priskaču tim ženama u pomoć, ako bi se našle u nevolji.

Mini suknje ne mogu u autobus!

Za razliku od njujorških vlasti, Kinezi brane devojkama da nose mini suknje u gradskom prevozu zbog perverznjaka. Kod nas pravila oblačenja u javnom prevozu važe samo za vozače, pa tako noge i štošta još sevaju na sve strane.

Poslednji komentari
  • Ана Vreme: 22.06.2013 15:54h

    Шетају голе улицом, облаче се к'о проститутке, и онда кукају што привлаче пажњу мушкараца.

  • tiki Vreme: 22.06.2013 16:37h

    Ne razumem vasu poslednju konstataciju ''pa tako noge i štošta još sevaju na sve strane'', na +50 koliko je u gradskim autobusima kod nas, nema sta da ''seva'' ili ne ''seva'', da je stalno +10 ljudi (zene) bi se oblacile tako da noge i jos stosta ne sevaju na sve strane!

  • nedjo Vreme: 22.06.2013 16:39h

    mi smo poznati po postovanju ljudskih prava,nasa blagodet cveta

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP