Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

FIRMA ZORANA ŽIVKOVIĆA NA SUDU ZBOG NEPLAĆANJA TAKSI

Žile pravi stranku,
a ne vraća dugove!

Autor: Ivan Ninić | 26.02.2013 - 23:55:00h | Komentara: 11

Zbog višegodišnjeg neplaćanja naknade za uređenje građevinskog zemljišta Direkcija za izgradnju Niša, sudskim putem, potražuje oko 3,5 miliona dinara od preduzeća „Puting“ d.o.o. iz Niša, u kome 50 odsto vlasničkog udela ima bivši premijer Srbije i osnivač buduće Nove stranke Zoran Živković, saznaje „Alo!“.

„Putingu” naloženo da u budžet grada Niša uplati 1.038.263 dinara duga, 580.040 dinara kamate i 63.471 dinar sudskih troškova

„Putingu” naloženo da u budžet grada Niša uplati 1.038.263 dinara duga, 580.040 dinara kamate i 63.471 dinar sudskih troškova | Foto: Nemanja Kostić

Prema informacijama koje smo zvanično dobili od niške Direkcije, to javno preduzeće, na dan 31. 1. 2013. godine, potražuje 1.831.302 dinara od firme „Puting“. U Direkciji kažu da ovih dana očekuju presudu u njihovu korist, jer je rasprava zaključena početkom februara.

Živković: Javite se direktoru!

U želi da čujemo komentar u vezi sa dugovanjima njegove firme, kontaktirali smo sa bivšim premijerom Srbije i budućim liderom Nove stranke Zoranom Živkovićem. Njega je naročito interesovalo ko nam je dao podatke, a nakon što je čuo da su oni zvanično dobijeni od Direkcije za građevinsko zemljište Niša, odbio je da da izjavu.
- Za sva pitanja na tu temu pozovite direktora firme - poručio je Živković.

Spor u vezi sa drugim potraživanjem okončan je 17. januara ove godine i tada je u korist Direkcije doneta presuda kojom je „Putingu“ naloženo da u budžet grada Niša uplati 1.038.263 dinara na ime duga, 580.040 dinara na ime kamate i 63.471 dinar na ime sudskih troškova. Potraživanje do sada nije naplaćeno, jer je dužnik uložio žalbu Privrednom apelacionom sudu, objašnjavaju za „Alo!“ u niškoj Direkciji.

Borislav Đorđević, suvlasnik i direktor preduzeća „Puting“, kaže u razgovoru za „Alo!“ da on ne priznaje ova dugovanja koja kaže da su nastala još 2002. godine.

- U sporu koji je okončan prvostepeno, Direkcija je od nas potraživala 1,9 miliona, a onda je sud utvrdio dug nešto veći od milion dinara. Očigledno je da sa potraživanjem Direkcije postoji nekakav problem i dug će biti izmiren samo ukoliko presuda u korist Direkcije bude pravosnažna.
Do sada smo imali korektan odnos, ali se sada pojavilo to sporno dugovanje. A vi treba da se bavite pritiscima države na privrednike, a ne da istražujete privrednike koji državi donose porez - kaže za „Alo“ Borislav Đorđević, poslovni partner Zorana Živkovića.

Na našu primedbu da postoji opravdan interes javnosti da zna da li i koliko političar duguje državi na ime neizmirenih poreskih i drugih obaveza, Đorđević tvrdi da ovaj dug ne može da se vezuje za Živkovića.

Prihodi

- Koliko se sećam, Zoran je postao suvlasnik firme 2005. ili 2006. godine, a dug je nastao 2002. godine, dakle pre njegovog dolaska u preduzeće. On sa te tačke gledišta ništa ne duguje, jer sam tada ja bio jedini vlasnik i odgovorno lice u firmi.
Međutim, tačno je da je sada tužena naša zajednička firma i da ćemo možda morati da regulišemo ove obaveze na uštrb troškova poslovanja, ali to će onda biti moj problem - objašnjava Đorđević i dodaje da je „Puting“ osnovan 1988. godine i da se bavi investicijama i prodajom stanova.

Dug za grejanje 1,3 miliona?!

JKP „Gradska toplana“ iz Niša je, u avgustu prošle godine, Privrednom sudu u Nišu podnela tužbu protiv firme „Puting“, od koje potražuje 1.342.650 dinara i postupak po ovoj tužbi je u toku.

Poslednji komentari
  • Alisa Vreme: 27.02.2013 00:10h

    Mozda Zivkovic nekom nesto duguje, ali to nije razlog da ga zovete zile. Ili mozete, ako hocete. Prodacete to jednom, dva puta, triput... Da li zaista to zelite da prodajete Srbiji u kojoj zelite da zivite

  • Miki Vreme: 27.02.2013 01:35h

    Hehehe, Živković ne zna da se ne kaže "puting" nego "puding".

  • sinisa Vreme: 27.02.2013 06:48h

    ma vrati se u politiku tamo se najlakse prave pare,nisi ti za biznisa nikad bio

  • petar Vreme: 27.02.2013 09:06h

    Covek je ogranicenih kapaciteta i doziveo je svoj maksimum sticajem okolnosti. Slab je on bio i sada je biznismens jer mu sve firme propadose. Najunosnije mu je bavljenje politikom.

  • dragan Vreme: 27.02.2013 11:16h

    Pa ako dodje na vlast lako ce vratiti dug sa drzavnim parama.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP