Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEPOŠTOVANJE REDA NA SEDNICI

Živković i Pavićević kažnjeni sa ukupno 20.500 dinara!

Autor: Tanjug | 12.12.2014 - 19:20:00h | Komentara: 0

Adminsitrativni odbor Skupštine Srbije kaznio je danas poslanike Nove stranke Zorana Živkovića i Vladimira Pavićevića novčanom kaznom za nepoštovanje reda na sednici.

Kažnjen: Zoran Živković

Kažnjen: Zoran Živković | Foto: FoNet

Živković je kažnjen sa 13.659 dinara, a Pavićević sa 6.829 dinara. Taj novac biće uplaćen u skupštinski Fond solidarnosti.


Sednica, koja je bila burna i na kojoj se raspravljalo i o oglašavanju Živkovića na društvenim mrežama, trajala je više od tri sata.

Odbor je takođe konstaovao ostavku poslanika Aleksandra Jablanovića, koji je izabran za ministra u Vladi Kosova.

Atmosfera sa plenarnih sednica prenela se i na sednicu tog skupštinskog odbora na kojoj su članovi vladajuće većine i opozicije više od tri sata razmenjivali i teške rečI i međusobne optužbe.

Poslanica DS Vesna Martinović rekla da je nepoštovanje reda opšte, a kažnjavanje selektivno i odnosi se uglavnom na opoziciju.

Martinović je dodala da bi Poslovnik na isti način trebalo primenjivati na vlast i na opoziciju ukazavši da selektivna primena neće doprineti redu već da će se izazvati kontraefekat.
Skupština Srbije

Predsednik odbora Zoran Babić odgovorio je da Administrativni odbor može samo konstatovati kazne, te da je stvar ličnog osećaja da li se to nekome dopada ili ne.

Za tri godine izrečeno je manje kazni nego u vašem sazivu, prokomentarisao je Babić posle koga se nadovezala njegova stranačka koleginica iz SNS Dragana Barišić ističući da opomene uopšte nisu bile selektivne, da su ih dobijali i predstavnici vlasti i opozicije, a da su kazne bile izrečene nakon više upozorenja.

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović podržao je predlog Vesne Martinović da se rasprava premesti na nivo Kolegijuma, međutim, konstatovao je da se to do sada nijednom nije dogodilo jer predsednica parlamenta Maja Gojković smatra da ko ima manje poslanika, ima i manje prava.

Broj poslanika opozicije nema veze sa ostvarivanjem prava, ja znam da to gospođa Gojković dubinski ne razume, rekao je Stefanović pozivajući odbor da odluku o kazni stav ad akta napominjući da bi na taj način većina koja nikako da izađe iz retrovizora i stalno se osvrće na ono što je bilo pokazala demokraticnost.

Sednicu odbora obeležila je i polemika predsednika Nove stranke Zorana Živkovića koji je rekao da je većina pretvorila parlament u protočni bojler i predsednika odbora Zorana Babića.

Živković je u jednom trenutku pozvao građane koji žele da vide kakva je atmosfera u parlametnu da odu na skupstinski kanal i da će čuti riku, na šta je Babić konstatovao da je Živković poslanike nazvao stokom.

"To ste vi rekli i dobro ste se prepoznali", rekao je Živković.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP