Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OPLEO PO VUČIĆU

Živković: Mi smo jedina opozicija u Srbiji

Autor: Tanjug | 10.02.2014 - 10:37:00h | Komentara: 0

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je koalicija okupljena oko DS jedina opozicija u Srbiji, a da su izbori prilika da se pobedi loša vlast Aleksandra Vučića i njegovih saradnika "koja Srbiju gura u propast".

zoran živković

Zoran Živković | Foto: Beta

Živković je, gostujući na B92, rekao da su oni koji su bili najodgovorniji za lošu politiku DS, koju je ranije kritikovao, izašli iz stranke, među njima i Boris Tadić.
"Tamo gde ima mesta za politku Zorana Živkovića, nema mesta za politiku Borisa Tadića, to je tačno", rekao je predsednik Nove stranke.
Živković je naveo da je predsednik stranke koja ima drugačije političke ciljeve i različitu politiku od DS, ali da ih je "ujedinio" Aleksandar Vučić i svi oni koji mu se dodvoravaju i dodao da očekuje da će njegova koalicija moći da budu jak deo opozicionog fronta.

"Sve stranke koje se predstavljaju kao opozicione preporučile su se Vučiću direktno ili indirektno", rekao je on.
ŽIvković je rekao da je bio veliki kritičar onoga što je radila DS i da nije podržavao tu politiku jer je odstupala od izvornih načela, ali da se u poslednjih nekoliko meseci vidi, kako je rekao, da postoji trend povratka ka prinicpima koje je imao Zoran Đinđić.

"DS se od pre šest meseci ne nudi Aleksandru Vučiću, kao sve druge stranke, nego hoće da bude stožer okupljanja za opozicione ciljeve. To za početak sasvim dovoljno", rekao je Živković.
On je dodao da očekuje da koalicija oko DS bude jedna od dve najveće poslaničke grupe.

"Moramo da se suprotstavimo toj nemani. Ako se skupimo možda pobedimo, ako se to ne desi, onda ćemo da budemo opoziciona prepreka onome što nas čeka", rekao je Živković.
Upitan šta je garancija da DS neće razgovarati sa Vučićem posle izbora, Živković je rekao da je potpisan koalicioni sporazum kojim je utvrđeno da nijedna stranka posle izbora neće ući u sradnju sa SNS.

"Ja ljude držim za reč, ako je ona napisana i potpisana i sa pečatom ozbiljne stranke, ja sam siguran da će to biti poštovano", rekao je Živković.
Živković je, govoreći o ekonomskim reformama, kazao da je u programu bivšeg ministra Saše Raulovića bilo dosta opštih mesta dobre ekonomske politike, ali da nije sprovedena nijedna reforma.
On je, komentarišući kritike zbog toga što je na konferenciji za novinare iscepao primerak dnevnog lista Kurir, rekao da to nije "nikakva bahatost, fašizam, nego promišljen akt, jer je hteo da ukaže na stvaranje atmosfere koja liči na onu kad se pisalo "Ako Đinđić preživi Srbija neće“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP