Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KAZNA

Živkoviću kazna zbog "jel da!"

Autor: Tanjug | 18.06.2014 - 11:18:00h | Komentara: 0

Poslanika i predsednika Nove stranke Zorana Živkovića Administrativni odbor Skupštine Srbije danas je, sa dva uzdržana glasa, kaznio sa 7.589 dinara zbog opomene koja mu je izrečena na sednici skupštine 28. maja.

Zoran Živković

Zoran Živković

U stenogramu, koji je priložen na sednici, piše da je Živković rekao predsednici parlamenta maji Gojković, koja je u tom trenutku vodila sednicu:

„Ja sam jedan od dvojice samostalnih poslanika i mi smo se dogovorili da ja mogu da koristm pet minuta u rasrpavi u pojedinostima, što je već korišćeno u vašem odustvu... Aposlutno sam dobijao pravo na reč po ovom članu i bilo bi jasko interesantno da kažete zašto mi to zabranjuejte sada“.
Gojkovićeva mu je odgovorila - zato što kao predsedavajući imam poptuno drugačije tumačenje.
Živković je na to dobacio - jel da!, a Gojkovićeva mu je nakon toga izrekla opomenu “zbog načina komunikaciaje sa spredsednikom“.
On je negodovao zbog opomene koju mu je izrekla predsednica skupštine pošto je citirao Poslovnik o radu koji kaže da “narodni posalnici koji nisu članovi poslaničkih grupa međusobnim dogovorom određuju najviše tri učesnika u pretresu u pojedinostima koji imaju prvo da govore svako po jednom do pet minuta”.
Živković je na sednici Odbora pitao da li postoji drugi i apelacioni organ koji može da odlučuje o evenutalnim žalbama na odluku predsedavajućeg sednicom, na šta mu je predsednik Odbora Zoran Babić odgovorio odrečno.

„Adminsitrativni odbor nije apelacija, ne odlučuje da li je bilo povrede Poslovnika, to je posao predsednika ili prdsedavajućeg sednicom. Ovde nije mesto debati da li je bilo potrebe da se izrekne opomena ili ne“, rekao je Babić.
Na to je Živković upitao koja je onda svrha tog odbora i dodao da u tom slučaju može da se „postavi kasica pored stola predsedavajućeg i direktno ubacuje novad pošto se izrekne opomena“.
On je od članova odbora zatražio da se izjasne kao kolege i kažu da li je „jel da?“uvredljivo.
Poslanik DHS S Oligica Batić podržala je Živkovića u stavu da njegovo pitanje nije bilo uvredljivo i ukazala da je problem u Poslovniku koji je po njenom mišljenju izuzetno loš.
Odbor je takođe prihvatio ostavku na posalničku funkciju Sanji Tucaković, izabranoj na listi SNS i odobrio obavljanje druge javne funkcije posalnicima SPS i SNS Novici Tončev i Milanu Novakoviću.
Tončev je ranije izabran za predsednika Skupštine opštine Surdulica, a Novaković za člana Upravnog odbora OK Vojvodina i člana UO Atletskog kuba Novi Sad, kako je naveo, bez naknade.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP