Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POREZ NA SVE

Život će biti teži, ali ne brinite, novčanik će biti lakši

Autor: Blic | 11.04.2014 - 09:32:00h | Komentara: 1

Za razliku od dosadašnjeg modela po kome su solidarnim porezom bile oporezovane samo plate veće od 60.000, po novom modelu plata bi mogla da bude umanjena svima

Nove ekonomske mere koje će početi da se primenjuju uskoro u Srbiji predstavljaće novi udar na džep onih koji platu primaju iz budžeta. Za razliku od dosadašnjeg modela po kome su solidarnim porezom bile oporezovane samo plate veće od 60.000, po novom modelu plata bi mogla da bude umanjena svima.

Motanje duvana se isplati!

Očekuje se da zarade budu umanjene za 10 do 15 odsto, što bi zapravo značilo da će primanja medicinskih ili prosvetnih radnika, čija je plata 45.000, u narednom periodu biti umanjana za 4.500, a najviše za 6.700 dinara.

Oni s većim platama ne treba da brinu. Novim merama umanjenje zarada biće manje od solidarnog poreza koji se, recimo, odnosio na zarade od 150 ili 200.000 dinara.

Penzioneri takođe ne bi trebalo da brinu. Njihova primanja neće biti umanjena, menjaće se samo način odlaska u penziju koji će najverovatnije najviše pogoditi žene. Njima će radni vek biti produžen već od 2015.

Tri mogućnosti su u opciji – jedan je žene i muškarci idu sa 65 godina u penziju, drugi da muškarci idu sa 66, a žene sa 64. Treći i najrealniji je da žene idu u penziju sa 63 umesto sa 60 godina, piše Blic.

Poslednji komentari
  • Toma Vreme: 11.04.2014 11:35h

    Plate manje,nema smanjenja penzija penzionerimaja bi rekao glasackojmasineriji.Alito je laz,jer troskovi zivota rastu iz dana u dan a to automatski smanjuje penzije.Gospodo na izborima stye svirali a sada 4 godined igrajte.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP