Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TIHI PROTEST NAŠEG KOLEGE DARKA NIKOLIĆA

Život ispred opštine!

Autor: Blic | 13.10.2014 - 09:28:00h | Komentara: 1

Darko Nikolić sa svojom majkom Vesnom otpočeo je tihi protest ispred opštine Zvezdara zbog toga što opština već dvanaest godina uzurpira deo stana u kome žive. Naime, porodici Nikolić su u deo stana na silu uselili drugu porodicu, tvrdeći da je taj deo stana "poseban stan koji pripada opštini", iako je prethodno, pravosnažnažnim sudskim rešenjem utvrđeno da to nije tačno.

Darko Nikolić

Darko Nikolić sa majkom Vesnom

- U petak su mi u gradskom Sekretarijatu za imovinsko-pravne poslove rekli da oni ne mogu da utiču na rad opštine, osim u slučaju „ćutanja uprave“. Kakva je ovo zemlja u kojoj je opštinska vlast jača od sudske vlasti i ustava, a drugostepenom organu nije omogućeno da kontroliše njen rad u punoj meri – pita se Nikolić.

Sve što Nikolići traže to je da opštinska komisija uporedi faktičko sa evidencionim stanjem u zgradi u kojoj žive. Tako bi se videlo da Nikolići ne žive levo nego desno, da realno ima više stanova nego što se vodi u zemljišnim knjigama i da je struktura stanova potpuno drugačija od onog što se vodi u opštini Zvezdara.

Darko Nikolić

Pošto Grad ne može da natera opštinu da obavi te radnje, Nikolićima je predloženo novo suđenje.

- Presuda već postoji, izvršena je devedesetih godina, izvršni sud mi je dodelio ključeve. Na tu presudu se opština nije žalila, pa je postala pravosnažna, a godinima kasnije ju je lokala vlast brutalno pregazila, sa policijom. Tu presudu sam 13 puta nosio u opštinu. I ako bih se ponovo sudio i dobio novi spor, ko mi garantuje da će opština to uvažiti, ko garantuje da opet neće na silu nekoga useliti? Šta je sa pravnom sigurnosti u ovoj zemlji? – pita se Nikolić.

Na zahtev da Opština izda uverenje šta se sve nalazi na adresi na kojoj žive Nikolići, dobili su odgovor da je 1993. uočena i u zemljišnim knjigama ispravljena "greška" koja se odnosi na njihov stan, a da ih niko pre toga o tome nije obavestio a to je, pritom, bilo na njihovu štetu. Nikolići, koji se protive izbacivanju useljene porodice na ulicu već sve vreme apeluju da teško bolesnu ženu, majku dvoje dece, opštinske vlasti smeste u humaniji prostor od podruma - i to tuđeg, odlučili su da sve dok Opština Zvezdara ne utvrdi činjenično stanje vezano za njihov stan - stanuju ispred Opštine.
Poslednji komentari
  • Perla Vreme: 13.10.2014 13:50h

    da li vi iz "Aloa" možete da pozovete Opštinu Zvezdara i da postavite jedno jako jednostavno pitanje: kako to da je u toj zgradi izgradjeno 10 stanova i jedna posebna soba, a sad realno ima 12 stanova i jedna posebna soba. Odakle im 2 stana viška? Pa prosto: 1 su napravili od Darkovog stana, a drugi od Poslovnog prostora. TZo t4reba da pitate opštinu: odkud im dva stana viška...?Oni tako mogu da imaju i 20, ako počnu da upadaju u svaki stan. To je, bre, strašno šta ta porodica preživljava! Znam. Gledam

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP