Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

Sandra Ljubinković (22) boluje od nepoznate bolesti

Život kao u zatvoru!

Autor: Lea Zuber | 31.08.2012 - 21:32:00h | Komentara: 1

Sandra Ljubinković, 22-godišnja devojka iz Buđanovaca kod Rume, boluje od zasad nepoznate bolesti - ne može da hoda, koče joj se noge, drhte ruke, a sve vreme provodi samo u kući!

Sandra Ljubinković (22)

Sandra Ljubinković (22)

- Imam želju da završim trgovinu i međunarodno poslovanje, da se jednog dana zaposlim i osnujem svoju porodicu, kojom ću biti srećna - ovako počinje svoju priču Sandra, koja je započela studije u Novom Sadu, ali je zbog nepoznate bolesti prekinula školovanje i već četiri godine ne izlazi iz kuće!

Lečenje je započela u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici 2007, kada je prvi put osetila drhtanje u nogama, povraćanje, padanje u nesvest. Doktor Ljubinka Stanetić Bačvanin u svom lekarskom nalazu iz jula ove godine piše da Sandra ima tonične trzaje ruku i istezanje nogu, da su meningitalni nalazi negativni, da ima epileptične napade, pa ima „status epileptikus“.

Šta je agorafobija?

Agorafobija je prvobitno označavala strah od otvorenog prostora, dok se danas pod tim pojmom podrazumeva skup strahova u vezi sa javnim mestima i mnoštvom ljudi. Češća je kod žena, a započinje u adolescenciji ili ranom odraslom uzrastu. Poremećaj često započinje napadima panike, a drugi simptomi uključuju napetost, vrtoglavicu, blaže oblike kompulzivnog proveravanja, strah od gubljenja razuma, depresiju... Lečenje zavisi od težine simptoma i dužine bolesti, primenjuje se farmakološka terapija sa psihoterapijom i uglavnom traje dosta dugo.

- Još se ne zna od koje bolesti boluje i kako da se leči. Dobila je uput za pregled na magnetnoj rezonanci, ali se pregled zakazuje šest meseci unapred, a ja nemam ni dinara da platim privatni pregled. Nemamo ni za prevoz do bolnice u Sremskoj Mitrovici pošto ne radimo ni ja ni supruga. Doktori mi kažu da Sandra ima agorafobiju, strah od izlaska na otvoren prostor - priča nam otac Đorđe.

- Bila je dobar đak i sve je bilo normalno dok jednog dana 2007. nije počela da povraća i kada su počele da joj se oduzimaju noge. Dobila je odjednom strah od izlaska iz kuće. Rođena je kao zdravo dete, a tokom noći sve se okrenulo naopako - kaže majka Jovanka.

Otac Dušan je i sam u nezavidnoj situaciji. Odavno, od privatizacije Radio Srema iz Pećinaca, ne radi.
- Sve se obrušilo na moju porodicu. Ni siromaštvo mi ne bi bilo teško da se Sandra izleči i krene u život. Bar da ja nađem neki posao, da me neko zaposli... - priča Dušan sa očima punim suza.

Sandra ne gubi nadu, priča o povratku na studije, o kolegama koje je morala da napusti.
- Samo sa jednim drugom se čujem telefonom, niko mi ne dolazi. Stalno sam u kući, čitam knjige - kaže ova devojka, koja i pored bolesti ima vedar i veseo lik.

Traži način da pomogne ćerki: Otac Đorđe

Traži način da pomogne ćerki: Otac Đorđe

Pomoć

Svi oni koji bi želeli da pomognu Sandri Ljubinković mogu da kontaktiraju sa porodicom, a oni koji bi hteli novčano da pomognu mogu da uplate sredstva na račun: Sandra Ljubinković, 355000000549962580, Vojvođanska banka.

Poslednji komentari
  • đole Vreme: 15.10.2012 18:01h

    Za teško bolesnu i gladnu Sandru niko nemari da joj pomogne pa ni RTS,PINK i ostali mediji.Možda,treba da se nekome plati da napiše ili snimi tv priču za ovu devojku.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP