Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JANKETIĆ:

Zlo četnika se ne briše gumicom

Autor: Ekipa Alo! | 16.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 17

Rehabilitacija Draže Mihailovića veoma teško pala je poznatom glumcu Mihailu Miši Janketiću, jer mu je majku 1944. godine ubio sveštenik SPC Milorad Vukojičić, zvani Maca, koji je bio jedan od četničkih komandanata.

Miša Janketić

Miša Janketić | Foto: Rajko Ristić

Janketić je tada imao svega šest godina, a tri, četiri dana posle smrti majke umro mu je tek rođeni brat, pošto su ga četnici „skinuli sa majčine sise“.
- Sve ovo sam prilično emotivno doživeo i moći ću o tome da govorim tek kada mi se sve ovo malo slegne.

Teško mi je u mojim godinama i u ovakvoj situaciji, u kojoj živimo, da to shvatim zdravim razumom, iako pokušavam. Četnici su mi naneli toliko zla da se to ne može izbrisati nikakvom gumicom, ma kakva to rehabilitacija bila. To je nešto što obeleži čoveka - teško govori poznati glumac. Janketić dodaje da slučaj njegove porodice nije usamljen i da ne želi svojom ličnom žrtvom da se izdvaja od svih drugih.

Pop Vukojičić, koji je ubio Janketićevu majku, nadimak Maca dobio je jer je macolom razvaljivao glave ljudima kako bi sačuvao municiju za borbu protiv partizana. Veliku buru u javnosti pre desetak godina je izazvala namera SPC da ga proglasi za sveca.
Poslednji komentari
  • SofijaBg Vreme: 16.05.2015 08:10h

    Poštovani gospodine Janketiću, Prušam Vam punu podršku. U Crnoj Gori se ništa ne zaboravlja.

  • slavisa Vreme: 16.05.2015 09:49h

    Neznam kakve to veze ima sa Drazom Mihajlovicem? Nisu svi cetnici pravili zlocine.Mnogo vece zlocine su pravili komunisti. Posle onolike diktature i onog "crvenog terora" onaj bravar jos uvek lezi usred Beograda.

  • Nikola Vreme: 16.05.2015 10:59h

    Šema Vatikana: Komunizam, Fašizam i demokratija su projekti nastranih vatikanskih pedofila sa ciljem otimanja resursa i vladvinom svetom. Sad se kaparisani katolički plaćenici u Srbiji bave sa Dragoljubom Mihajlovićem Dražom da zamajavaju gladna usta?! Halo! Vatikan čiti tertorije od Srba. U Bosni je sada u toku progon Srba! Vostani Serbie! Vostani..,

  • sumadinka Vreme: 16.05.2015 11:15h

    Strasno, ali je strasna i uloga druge strane, nisu svi partizani bili PARTIZANI, bilo je zlodela i te kako po priči nasih očeva i deda, na sam dan krsne slave Sv.Joana dodjose pripadnici partizanskog pokreta da vode mog dedu na streljanje, jer su toboz čuli da je on četnik i da ih ponekad krije kod sebe, znači bez provere, bez ičega ti si osudjen samo zato sto si na drugoj strani, tadasnji kmet sela je spasao dedu i trazio da se dokaze to za sta ga optuzuju, nisu dokazali, ali ću uvek pamtiti dedine reči kad mi učimo nesto o Titu a on kaze "doći će dan kada će vreme pokazati ko je bio u pravu"...I dosao je taj dan ali moj deda i otac ga nisu dočekali. Ja jesam.

  • Boki Vreme: 16.05.2015 11:18h

    Slazem se.Bas kao sto se komunisticki zlocini ne mogu izbrisati visedecenijskim ispiranjem mozga.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP