Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NA SVU SREĆU SADA JE BOLJE

Zlostavljana beba zadržana u Tiršovoj!

Autor: Tanjug | 06.11.2014 - 09:42:00h | Komentara: 0

Šestomesečna beba iz Slatine kod Jagodine, koja je prošlog vikenda primljena u Opštu bolnicu u Jagodini sa prelomima ključne kosti i podlaktice i brojnim hematomima, pregledana je u Dečijoj klinici u Tiršovoj u Beogradu i tamo zadržana, izjavio jutros Tanjugu direktor Opšte bolnice Darko Miletić.

Izlomljena beba  uzeta roditeljima

Bebu smo juče uz pratnju lekara i medicinskog osoblja uputili u Tiršovu na preglede, jer mi nemamo dečijeg neurologa i dečijeg ortopeda, a lekari sa klinike, posle pregleda su odlučili da je zadrže", rekao je Miletić.
On je istakao da je zdravstveno stanje bebe "stabilno i život joj nije ugrožen".
Policijska uprava u Jagodini saopštila je juče, da je Višem javnom tužilaštvu podnesena krivična prijava protiv majke beba "jer se osnovano sumnja da je izvršila krivično delo nasilje u porodici".
"Ona se tereti da je nanela teške povrede svom detetu", navodi se u saopštenju.

Direktorica Gradskog Centra za socijalni rad u Jagodini Biserka Jakovljević, izjavila je, ranije Tanjugu, da će beba, posle završenog lečenja biti privremeno smštena u hraniteljsku porodicu.

Razlog je što je majka "niskog inetelektualnog kapaciteta i nije u stanju da se adekvatno brine o detetu", objasnila je Jakovljević.

Majka deteta, stara 17 godina, sa područja opštine Vravarin zasnovala je bračnu zajednici sa licem sa teritorije Jagodine, napomenula je Jakovljević.

"Tokom prepovijanja, kupanja i druge brige o detetu majka mu je nanela povrede. Ona nije imala nameru da povredi dete već prosto nije imala intelektualnog kapaciteta da se adekvatno stara o njemu", rekla je Jakovljević.

"Komisija za zlostavljanje dece Opšte bolnice, sastavljena od petoro lekara pedijatara zaključila je da se radi o povredama, da su uzrok prelomima i hematomima, nasilne povrede i obratila se Policijskoj upravi i Centru za socijalni rad. Dete je bilo povređeno i ''pre mesec dva'', imalo je prelom butne kosti", potsetio je Miletić.

"Brojni hematomi (krvni podlivi-modrice) nisu zbog hematoloških problema (bolesti krvi), sve smo temeljito iskontrolisali, već se sigurno radi o nasilnim povredama", rekao je Miletić.

Dete je zbrinuto u skladu sa standardima medicinske struke, stabilno je i nije životno ugroženo, istakao je Miletić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP