Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VOĐA OVK GOST „AMBASADORA MIRA”

Zmija dolazi u Beograd!

Autor: N. P. | 16.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Hašim Tači, koji je osumnjičen za više ubistava, kidnapovanja, razbojništva i drugih zločina na Kosovu, uskoro dolazi u Beograd.

Hašim Tači

Hašim Tači | Foto: AP

Naime, jedan od vođa OVK i sadašnji zamenik premijera i kosovski ministar spoljnih poslova, boraviće krajem meseca u našem glavnom gradu, objavila je prištinska TV „Kljan Kosova“, pozivajući se na neimenovane izvore. Informaciju je potvrdio i Tačijev zamenik Petrit Seljimi, koji je naveo da je Tači prihvatio poziv da dođe na jedan skup u Beogradu, 24. aprila i da je zadatak srpskih vlasti da mu garantuju bezbedan boravak.


- Primili smo poziv za konferenciju u Beogradu, mogu da potvrdim da je Tači odgovorio preliminarno pozitivno i da je spreman da učestvuje na ovom događaju civilnog društva. Konferencija je fokusirana na mlade i pomirenje, a verujemo da je ova tema od značaja i za Kosovo i za Srbiju, pošto se nadamo da ima volje da se kreće napred u procesu evropskih integracija - istakao je Seljimi i dodao da su kosovska vlada i policija „bile u stanju da garantuju potpunu sigurnost i predsedniku Nikoliću, premijeru Vučiću i drugim visokim zvaničnicima Srbije koji su posetili Kosovo“.

Porodice Tačijevih  žrtava

Porodice Tačijevih žrtava | Foto: AP


- Mi se nadamo da su srpske vlasti takođe voljne i u mogućnosti da urade isto. Naravno, na kraju nisu gosti nego domaćini ti koji mogu da odgovaraju da li je moguće organizovati ovu posetu - rekao je on.

Tači će, prema izvorima RTK , na poziv nevladine organizacije „Ambasadori mira“ učestvovati na skupu na koji su pozvani ministri spoljnih poslova četiri balkanske zemlje. Kako navodi ta televizija, Beograd je u „nelagodnoj situaciji“ zbog velikog pritiska koji na Srbiju vrši EU.

Pojedini prištinski portali, pozivajući se na različite izvore, tvrde da će Srbija tokom prve Tačijeve posete Beogradu, za bezbednost skupa kome će on prisustvovati, angažovati čak 4.000 policajaca.

Ivica Dačić, šef diplomatije Srbije, povodom najava da će kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači krajem meseca doći u Beograd, rekao je da nema potrebe da Tači dolazi.

- Taj skup ne organizuje Vlada Srbije, ja nisam ni planirao da učestvujem na tom skupu, tako da ne verujem da ima potrebe da Hašim Tači dolazi u Beograd. Poštujem rad raznih instituta, NVO, akademija, ali sve što zadire u državnu politiku Srbije ne može se raditi bez konsultacija sa Vladom - bio je jasan Dačić.

Rašković: Nije bezbedan u Srbiji

Povodom dolaska Hašima Tačija u Beograd oglasila se Sanda Rašković Ivić, predsednica DSS-a, koja je ocenila da bi njegov dolazak bila „sramota za Vladu Srbije“ i da mu niko ne može garantovati bezbednost.
- U Beograd nije dobrošao ratni zločinac poznatiji kao Zmija, osoba koja ima okrvavljene ruke i koja je odgovorna za zločine i progon Srba na KiM - rekla je Rašković Ivić i pozvala Vladu da se „hitno oglasi i saopštiti da Hašim Tači nije dobrodošao“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP