Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR ZA RAD O PROZIVKAMA SINDIKATA POVODOM ZAKONA O RADU:

„Znaju oni koji je zakon, što me ne pozovu?”

Autor: Ekipa Alo! | 26.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ministar za rad Aleksadnar Vulin poručio je predstavnicima sindikata da vrlo dobro znaju koji je Predlog zakona o radu aktuelan. Jer, kako je rekao, takav predlog nalazi se i na sajtu tog ministarstva i na sajtovima sindikata.

Branislav Čanak i Aleksandar Vulin

Branislav Čanak i Aleksandar Vulin | Foto: Beta

Vulin je tako odgovorio novinarima u Centru za porodični smeštaj u Beogradu na pitanje koliko predloga Zakona o radu postoji i o kojim predlozima se raspravlja, dodavši da nema potrebe da ministarstvo i sindikati komuniciraju preko medija. Upitan da li će ispuniti zahtev predstavnika sindikata da se sa njima sastane i da na tom sastanku prisustvuje i premijer Srbije Aleksandar Vučić, Vulin je odgovorio da će se sastanak svakako održati, ali da ne može da govori u Vučićevo ime.


On je poručio i da je predsednik UGS-a „Nezavisnost“ Branislav Čanak mogao lično da ga pozove. Vulin je objasnio da je Socijalno-ekonomski savet veoma važan, ali ne i nužan da bi zakon o radu bio donet. Na pitanje da li se ukida kolektivno pregovaranje o Predlogu zakona o radu, Vulin je objasnio da je to nemoguće ukinuti, pozivajući novinare da povedu računa o terminima koje koriste prilikom izveštavanja. Kada je reč o proširenom dejstvu kolektivnog ugovora, Vulin je ponovio da će država „prelomiti“ po tom pitanju, podsetivši da se zakon o radu ne piše samo za one koji rade, već i za one koji tek treba da dobiju šansu.

„Zakon će biti brzo donet zato što mora biti brzo donet“, naglasio je Vulin i rekao da bi bio srećan „da ispočetka napiše novi zakon sa sindikatima i poslodavcima, ali da to nije moguće, jer za to nema vremena“. Vulin je objasnio da će argumenti obe strane, odnosno i sindikata i poslodavaca, uticati na to kako će država „prelomiti“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP