Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

CECA ZA ALO!

Znala sam da su Arkanovi sefovi prazni!

Autor: A. V. - B. J. - M. D. | 28.01.2014 - 19:50:00h | Komentara: 2

„Znala sam da u tim sefovima nema ništa. Mnogi su ranije licitirali da se u njima nalazi bog zna šta, od važnih dokumenata do pravog bogatstva. Nisam htela da se raspravljam i bavim tim pričama rekla - kazala niti da odgovaram na spekulacije. Ali ja sam mog Željka najbolje poznavala i znala sam da bi bitne stvari držao u kući, a ne na takvim mestima“, kaže za „Alo!“ pevačica Svetlana Ražnatović povodom jučerašnjeg otvaranja sefova njenog pokojnog supruga Željka Ražnatovića Arkana (48) u Komercijalnoj banci, po naredbi iz Haga, a u kojima nije nađeno ništa.

Raketama na njih! - Ceca i Arkan

Ceca i Arkan | Foto: Mikica Petrović

Dva sefa, koja nisu otvarana punih 14 godina, od ubistva osnivača Srpske dobrovoljačke garde u beogradskom hotelu „Interkontinental“ u januaru 2000. godine, u nedostatku ključeva juče su otvorena nasilnim putem. Uprkos brojnim pričama koje su ispredane kako su sefovi puni zlata i poverljivih dokumenata, ispostavilo se zapravo da su apsolutno prazni. Njihov pregled izvršen je na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, na zahtev Tužilaštva za ratne zločine, koje je pregled obavilo u okviru postupka provere materijala koji su mu prosleđeni iz Haškog tribunala.

- U haškom tužilaštvu su očekivali da će unutra naći dokumentaciju o delovanju Arkanove paravojne formacije „Tigrovi“ tokom rata u Bosni. Međutim, u dva sefa, od kojih je jedan veličine 2,8 sa 1,5 metara, a drugi znatno manji, juče bukvalno nije nađena ni čačkalica. Unutra je bila samo prašina. Sefovi će biti zatvoreni, a tužilaštvo će o zatečenom stanju obavestiti Hag - kaže naš izvor.
Tužilac Vladimir Vukčević rekao je prošle nedelje da se pomenuti sefovi pregledaju u sklopu provera materijala koji je u okviru međunarodne saradnje tužilaštvo dobilo iz Haga. Po njihovom završetku biće odlučeno da li će se pokrenuti krivični postupak za događaje koje je svojevremeno ispitivalo haško tužilaštvo, koje je naime još 1997. bilo podiglo optužnicu protiv Ražnatovića zbog ratnih zločina koje su navodno izvršili “Tigrovi” u Sanskom Mostu, uključujući i dva masovna streljanja muslimanskih civila.

Nestao jedan ključ!

Arkanovi sefovi juče su razvaljeni, pošto su u Komercijalnoj banci istražnim organima saopštili da su oba ključa, od po oba sefa kod klijenta, iako bi po propisima jedan ključ od svakog sefa obavezno morao da bude u banci. Iako su istražni organi Svetlanu Ražnatović pitali za pomenute ključeve, ona ih nije imala. Zapravo, da li je i kome je pokojni Arkan dao ključeve od sefova do danas nije poznato, jer i svi ostali članovi porodice tvrde da ne znaju gde su ključevi. Oni juče, kao ni pevačica nisu prisustvovali otvaranju sefa, jer je bilo u pitanju otvaranje po zahtevu Tužilaštva za ratne zločine, a ne otvaranje u vezi sa ostavinskom raspravom koju vode oko Ražnatovićeve imovine.

Tajne službe „počistile” sefove?

Za razliku od Cece koja veruje da njen muž ne bi bitne dokumente držao u banci, kako „Alo!“ saznaje, istražni organi sumnjaju da je nakon njegove smrti neko iz tadašnjih službi bezbednosti zapravo “počistio” sefove. Kako “Alo!” saznaje po evidencijama same banke, sef je poslednji put sef otvaran 1995. godine dok je Arkan još bio živ, a nakon njegove smrti niko ih nije otvarao. Zbog propisa koji štite tajnost sefova ni u banci ne postoji popis onoga što se nalazilo u njima, tako da je priče o nakitu i dokumentima, s obzirom na to da su sada sefovi prazni, nemoguće potvrditi.
Poslednji komentari
  • Petar Vreme: 29.01.2014 03:11h

    Pa normalno da si znala da su prazni, a gdje su kljucevi. Pa valjda kod onoga u koga je Arkan imao najvise povjerenje, ako nije u tebe, onda ga nijesi dobro poznavala.

  • dragan Vreme: 29.01.2014 08:30h

    Pa normalno da si znala odakle ti tolki kapital t i si imala kljuc sada se pravis pametna.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP