Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! PROVEO DAN S RADNICIMA

Znoj nam lije, al‘ posao ne sme da se prekine

Autor: J. Nikolić | 21.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Sunce upeklo, asfalt gori, ni debeli hlad ne pomaže, a mora da se rado. Ekipa „Alo!“ provela je dan sa uličnim prodavcima, pekarima, majstorima i drugim radnicima, koji ne sede pod klimom, već svoj posao obavljaju pod užarenom zvezdom.

Kako je došlo deset sati, znoj je počeo da lije niz lica. Svuda oko radnika flašice sa vodom i vlažne maramice. Svi oni imaju istu molbu, da se uvede skraćeno radno vreme dok vrelac ne prođe.

| Foto: Dejan Briza


Aleksandar Kocić (38), prodavac lubenica
- Šta kako mi je? Nikako! Polivam se ‘ladnom vodom sa česme svakih 30 minuta. Prskamo se međusobno i hladimo kako bismo izdržali 12 sati nad tezgom. Ne ide nam u prilog ova visoka temperatura, nema naroda, roba nam crkava, velike količine se bacaju. Bolje sam radio na minus deset nego na ovih plus 50.

| Foto: Dejan Briza

 
Bajar Brahimi (42), ulični čistač
- Dvaput mi je teže po ovoj vrućini nego inače. Najpakleniji period mi je od deset do pola dva. Bežim ja u hladovinu, ali ne vredi, ne znači mi ništa, isto mi je. Ne podnosim ovo vreme, hoću vanredno stanje, da se radi do deset, pa po podne opet negde od pet.

| Foto: Dejan Briza


Violeta Janković (30), pekarka
- Pored rerne je pakleno, ali šta ćeš, mora da se radi. Ventilator smo dobili nedavno, ali ne pomaže. Slušamo savete Nade Macure, pa pijemo dosta tečnosti i jedemo laganu hranu da bismo izdržali. I da se uvede skraćeno radno vreme zbog vrućine, ne verujem da bi to važilo za privatni sektor.

| Foto: Dejan Briza


Miloje Petrović (45), taksista
- Dok radim, zamišljam da sam na odmoru ili na planini kako bih lakše podneo 12 sati rada. Čini mi se da popijem pet litara vode dnevno, posle svakog odvozanog kruga, ja se nalijem vodom. Da nema klime u kolima, pocrkali bismo.

| Foto: Dejan Briza

 
Zoran Miščević (27), majstor za klimu
- Naporno jeste, mada ja sam se juče vratio sa odmora, pa su mi baterije još pune. Sve je za ljude i normalno za ovo doba godine. Inače više volim leto, ali ne bi mi prijalo da ovako vruće bude duže vreme.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP