Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAVET JE ODLUČIO

Zoran Erić novi rektor Univerziteta umetnosti u Beogradu!

Autor: Beta | 01.07.2015 - 14:14:00h | Komentara: 7

Savet Univerziteta umetnosti u Beogradu na svečanoj sednici izabrao je za novog rektora Zorana Erića, redovnog profesora Fakulteta muzičke umetnosti, saopštio je danas taj univerzitet.

Zoran Erić

Zoran Erić | Foto: Đ. Kojadinović

Kako je navedeno u saopštenju, Erić je izabran na juče održanoj sednici, a posao rektora obavljaće u naredne tri godine, umesto dosadašnje rektorke Ljiljane Mrkić Popović kojoj drugi mandat ističe 1. oktobra. Za prorektore Univerziteta umetnosti izabrani su Mileta Prodanović sa Fakulteta likovnih umetnosti, Rastko Ćirić sa Fakulteta primenjenih umetnosti i Dragan Petrović sa Fakulteta dramskih umetnosti.

Zoran Erić je šef Katedre za kompoziciju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Njegov opus obuhvata kompozicije različitih žanrova pisanih za različite vrste ansambala i solističkih instrumenata, a posebno mesto u njegovom stvaralaštvu zauzima muzika za pozorište i film, navodi se u saopštenju.
Dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja, među kojima su Oktobarska nagrada grada Beograda i Mokranjčeva nagrada koju je dobio čak tri puta.
Bio je prodekan Fakulteta muzičke umetnosti od 1992-1998, prorektor Univerziteta umetnosti u Beogradu od 2000-2004, predsednik Upravnog odbora organizacije za zaštitu autorskih prava SOKOJ, kao i umetnički direktor i selektor BEMUS-a od 2011-2013. godine.
Poslednji komentari
  • Ranko Vreme: 01.07.2015 16:32h

    Sjajna vest. Nadam se da ce u toj zaparlozenoj sredini napokon nesto da se promeni. Imace mnogo posle, jer Univerzitet umetnosti je nekada bio nesto, a sada je izgubio svaki ugled. Ali, citajuci imena prorektora, ne sumnjam da ce ovaj tim sjajno ustalasati desavanja na univerzitetu. Srecno, gospodo!

  • gogaester Vreme: 01.07.2015 16:41h

    Sve čestitke za novi rektorski tim Univerziteta umetnosti!!! Sve čestitke prof. Zoranu Eriću, uglednom kompozitoru i vrsnom umetniku.

  • Tamara Vreme: 01.07.2015 16:46h

    Konačno jedna lepa vest! Biće to dah svežine za Univerzitet umetnosti. Sve najbolje novom rektorskom timu!

  • milica Vreme: 01.07.2015 20:57h

    Bas me je prijatno iznenadila ova vest! Sve najbolje nasem velikom kompozitoru Zoranu Ericu i njegovom odlicnom timu!

  • ikica Vreme: 02.07.2015 10:29h

    Bravo za novi rektorski tim! Cestitam profesoru Zoranu Ericu, nasem velikom kompozitoru! Nadam se da ce svojim strpljenjem, razboritoscu i iskustvom uspeti da poboljsa situaciju na Univerzitetu umetnosti, koji je prethodna rektorka urusila svojim bahatim ponasanjem.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP