Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODRŽANA ZAJEDNIČKA SEDNICA VLADA SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE

Zorana izopštena

Autor: J. Marković | 27.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 12

Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva, juče se našla u ni najmanje prijatnoj situaciji. Naime, zajedničkoj sednici vlada Republike Srbije i Republike Srpske prisustvovao je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, sa kojim se ona u prošlosti često sukobljavala, a u čijem izlaganju je juče mogla lako da se pronađe.

Održana zajednička sednica vlada Srbije i republike Srpske

Održana zajednička sednica vlada Srbije i republike Srpske | Foto: M. Milanković

- Ne sme da postoji političar ni u Srpskoj ni u Republici Srbiji koji nema stav o rezoluciji o Srebrenici. Kakav je, da je, pa neka on posle razmišlja o tome, šta će u istoriji o njemu da se govori ili ne - istakao je Nikolić i pozvao Mladena Ivanića, člana predsedništva BiH da zakaže sednicu tog tela kako bi donelo stav o rezoluciji o Srebrenici.

Dan sećanja na srpske žrtve

Premijer Vučić je naveo da će se 5. avgust zajednički obeležavati kao Dan sećanja na stradale Srbe, kao što će se zajednički obeležavati Vidovdan i Dan proboja u Jasenovcu. Premijer je najavio da će sledeća sednica biti u Bratuncu.

Nikolić je ponovio da poštuje srebreničke žrtve i podsetio da je iz pijeteta prema njima kao poslanik u Skupštini Srbije, jedini put stajao upravo dok je govorio o njima. Mihajlovićeva, koja je glasala za ovu rezoluciju, sve vreme se nakon zajedničke sednice držala po strani, pa čak ni na fotografijama je ne možemo videti sa kolegama iz Vlade Srbije. Da situacija bude neprijatnija po Mihajlovićevu, pobrinuo se Milorad Dodik, koji je ocenio da je predlog britanske rezolucije o Srebrenici antisrpski.

Mihajlovićeva se sve vreme  držala po strani i nije se čak  ni fotografisala zajedno  s ostalim članovima Vlade

Mihajlovićeva se sve vreme držala po strani i nije se čak ni fotografisala zajedno s ostalim članovima Vlade | Foto: M. Milanković


- Odbijamo je kao nepotrebnu, kao onu koja može samo da unese više problema u BiH, nego što može da unese ono što je svima potrebno, a to je pomirenje - rekao je on. Dodik je objasnio da je na sastanku sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom čuo da na dnevnom redu sednice Saveta Bezbednosti UN, 7. jula nije predlog te rezolucije. O Srebrenici je govorio i premijer Aleksandar Vučić, koji je istakao da je razgovarao sa Nikolićem i Dodikom o eventualnom odlasku u Srebrenicu i najavio da će odluku o tome doneti u skladu sa interesima Vlade i srpskog naroda.

- Tu odluku doneću u skladu sa interesima pre svega Vlade Srbije i srpskog naroda - rekao je premijer i dodao da smatra da je prijateljstvo između srpskog i bošnjačkog naroda od velikog interesa za oba naroda i da u to treba investirati u budućnosti.
- Pri tome se podrazumeva da nikada i nijednog trenutka nećemo da pogazimo naše nacionalne interese - zaključio je premijer.

Cvijanovićeva,  Dodik, Nikolić i Vučić

Cvijanovićeva, Dodik, Nikolić i Vučić | Foto: M. Milanković

Srbija će pomoći Republici Srpskoj


Premijer Vučić poručio je juče da je Srbija spremna i finansijski da pomogne Srpsku ako bude imala problema sa likvidnošću, na to je reagovao predsednik Nikolić, koji je istakao da je bio ponosan kada je čuo premijera koji je ponudio finansijsku pomoć RS .
- Ljudi iz RS to nisu tražili, ali ako bude problema sa likvidnošću, Srbija je spremna da pomogne - rekao je on i dodao da je Srbija pomogla obnovu škola u Šamcu i Doboju, koje će uskoro biti ovorene, kao i da će se jedna od njih zvati Srbija.

Poslednji komentari
  • miodrag Vreme: 27.06.2015 10:12h

    Divno li je videti sloyno i bratsko rukovodstvo SRPSKE i SRBIJE.Ova je nebitna u celoj prici.Ne yasluyuje ni ime da joj spominjemo.

  • janko Vreme: 27.06.2015 11:27h

    Vrati ce se Zorana makar i kao sledeca predsednica Srbije!

  • LAVINIJA Vreme: 27.06.2015 11:59h

    Situaciji koja se opisuje odgovara rec ignorisana a ne izopstena. Na ovaj njen potez od koga je svakom ko ima i malo duse pozlilo nismo culi ni zuc zvanicno, i ta tisina onima sa vijugom vise od kokoske dovoljno govori. Ako je ovo pravna drzava,onda pomeranje u kadru i prostoru nama ne znaci nista.Pa nije to klinacka zurka na kojoj se ona poljubila krisom sa tudjim dasom ,a drustvance je zateklo inflagranti.

  • bv Vreme: 27.06.2015 12:35h

    Sve moj do mojega!. Podrska Zorani!

  • Luka Laban Vreme: 27.06.2015 13:35h

    Ubedljivo najgori ministar po rezultatima posle Velje ! Samo priča a rezultata nigde ! Zbog ekologije u njenom prošlom ministarstvu koje je vodila smo izgubili na stotine miliona evra bespovratnih iz raznih predpristupnih fondova i nikom ništa. Niko nije ni odgovarao za to. Bitno da je ona član EWB East West Bridge i Udruženja lobista i još nekih inostranih NVO i udruženja za koje se ne objavljje i za čije interese se zalaže.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP