Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PODRŽALA ANTISRPSKU REZOLUCIJU O SREBRENICI

Zorana jasno glasala „za“!

Autor: S. Vojinović | 26.06.2015 - 16:41:00h | Komentara: 11

Iako su pojedini mediji objavili da potpredsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović nije podržala predlog britanske rezolucije o Srebrenici, već da je samo rekla da Srbija ne treba da se izjašnjava o ovom dokumentu, „Alo!“ je imao uvid u transkript sa sednice Vlade prošlog četvrtka, iz kojeg se jasno vidi da je glasala za spornu rezoluciju!

Na pitanje da se ministri  izjasne ko je „za“, ko je „protiv“,  a ko „uzdržan“, Mihajlovićeva je odabrala prvu opciju

Na pitanje da se ministri izjasne ko je „za“, ko je „protiv“, a ko „uzdržan“, Mihajlovićeva je odabrala prvu opciju | Foto: Vesna Lalić

Objavljujemo deo tog transkripta:
Predsednik Vlade: „Molim da se izjasnite ko je ‘za‘ i ko je ‘protiv‘. Da ne bi bilo nesporazuma, ko je za tekst rezolucije, da ga Srbija prihvati, neka glasa ‘za‘, a ko je protiv teksta rezolucije neka glasa ‘protiv‘, ko je uzdržan neka bude ‘uzdržan‘. Dakle, da bude vrlo precizno i vrlo jasno.“


Jadranka Joksimović: „Da li postoji mogućnost da idemo na izmenu teksta?“
Predsednik Vlade: „Da li će biti izmene teksta ili ne, ne zavisi od nas. U ovom obliku da li mi prihvatamo ili ne prihvatamo. Ako bude izmene teksta, mi ćemo opet da se izjašnjavamo.“

Nakon toga usledilo je glasanje. Prema transkriptu „za“ je glasala ministarka Zorana Mihajlović, „uzdržani“ su bili Jadranka Joksimović i Srđan Verbić, dok su ostali prisutni članovi vlade bili „protiv“.

Dakle, kao što je „Alo!“ već pisao, potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović podržala je predlog britanske rezolucije o Srebrenici, u kojoj se srpske žrtve ne pominju ni na jednom mestu, dok se reč genocid ponavlja čak 35 puta, a Srbi optužuju, između ostalog, i za „masovna silovanja desetina hiljada žena, devojaka i dečaka u Bosni“! Zanimljivo je da ministarka Mihajlović, kada smo je pre nekoliko dana pozvali, nije demantovala naša saznanja, ali je izbegla konkretan odgovor:

- Prošle nedelje je Vlada Srbije razgovarala i odlučila da nije saglasna sa predlogom teksta rezolucije. Zajednički donetu odluku, kao i uvek, u potpunosti podržavam - odgovorila je ministarka. Na naše insistiranje da li je ona lično podržala rezoluciju, ona je izjavila:

- Čak i da jesam, da li mislite da bi bilo u redu da član Vlade posle odluke Vlade iznosi drugačije mišljenje ili argumentaciju. Član sam ove Vlade i sve zajednički donete odluke prihvatam i sprovodim - precizirala je ona.

Mihajlovićeva: Izjašnjavanje državna tajna


Ministarka Mihajlović ni juče nije želela da govori na ovu temu. Upitana kako je glasala prilikom izjašnjavanja ministara o nacrtu rezolucije o Srebrenici, ona je rekla da je ta tačka dnevnog reda bila pod oznakom država tajna, te da ne želi da komentariše dok se taj status ne skloni.
- Činjenica je da moramo da mislimo o budućnosti, da se ne vraćamo u prošlost. Ukoliko premijer Vučić odluči da ide u Srebrenicu, biću svakako uz njega, da odamo poštu žrtvama - rekla je ona.

Poslednji komentari
  • Gagi Zrenjanin Vreme: 26.06.2015 16:52h

    Ako je ovo zaista tacno, zaista je skandalozno, ne samo Zorana nego i druga dva ministra koja nisu glasala protiv ove nazovi rezolucije moraju biti odmah smenjena. Jednostavno tako mira biti, oko ovakvih stvari se mora postici potpuno jedinstvo.

  • walter Vreme: 26.06.2015 16:56h

    Pa pametna zena i treba da glasa za i da se usvoji bio bi i red pustite bre dodikove price!!!

  • normala Vreme: 26.06.2015 17:23h

    Svaka čast, žena gleda istini u oči!!!!

  • caruga Vreme: 26.06.2015 17:32h

    Eto odlicno, sad imamo jos jednog politicara vise kao Sonja Biserko, Natasa Kandic I Cedomir Jovanovic. Bravo za tebe Zorana Mihajlovic

  • mira Vreme: 26.06.2015 17:58h

    Ukoliko Vucic ne odreaguje na ovo,to znaci da Zorani nije mesto u Vladi,jer je ona dosla na to mesto ,zahvaljujuci SNS-u,a predstavlja narod,ako ne,pitam se da li je uopste SNS legalno ili ilegalno dosla na vlast,zahvaljujuci Zapadu,izigravajuci prozapadnog piona.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP