Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVI SUKOB SA TOMOM NIKOLIĆEM KOBAN ZA MIHAJLOVIĆEVU

Zorana leti iz Vlade i SNS!

Autor: Damira Ramadani | 22.04.2015 - 20:30:00h | Komentara: 14

Sukob sa Stanislavom Pak, savetnicom predsednika Tomislava Nikolića, mogao bi Zoranu Mihajlović da košta potpredsedničke i ministarske fotelje i članstva u Srpskoj naprednoj stranci. Naime, Mihajlovićeva je još u januaru pala u nemilost svog šefa Aleksandra Vučića, koji joj je tada žestoko zamerio na njenim istupima u javnosti u kojima se često obračunavala i sa „ocem“ stranke Tomislavom Nikolićem.

Premijer stavlja tačku na Zoranine prozivke predsednika

Premijer stavlja tačku na Zoranine prozivke predsednika | Foto: Boško Karanović

Vučić joj je i tada bez uvijanja odbrusio da svako ima slobodu da kaže svoje mišljenje, ali zna se i gde se to čini - na stranačkim organima, a ne u javnosti. I posle jasnog upozorenja sukobi između kabineta predsednika Nikolića i ministarke Mihajlović nisu prestali, a poslednji u nizu dogodio se oko izveštaja o avionu „falkon 50“ kojim je predsednik Srbije Tomislav Nikolić trebalo da otputuje za Vatikan, a koji je vraćen jer je kopilot prosuo kafu po komandnoj tabli. Vučić sada, po svemu sudeći, namerava da ispoštuje svoje obećanje da će stati na put svakom ko javnim svađama ruši ugled stranke i predsednika Srbije.


Nisam tema
 

Zorana Mihajlović, reagujući na Babićevu najavu da će njeni odnosi sa kabinetom predsednika biti tema stranačkih organa, kaže da ne zna šta je njen kolega pod tim mislio.
- Ja poštujem odluke predsedništva stranke i u javnost ne iznosim nikakve kvalifikacije. Tako da ne vidim da sam ja tema Glavnog odbora - zaključila je ona.

- Obezbedila sam da nadležni organi rade istrage i izveštaje u skladu sa zakonom. Svako mešanje je politizacija i pritisak na nadležne organe - kaže za „Alo!“ Zorana Mihajlović, i dodaje da ne polemiše sa Nikolićevom savetnicom za medije Stanislavom Pak.

- Moj zadatak je bio da dostavim izveštaj o „falkonu“, i to su institucije uradile. Svako odgovara za svoje izjave. Ne mislim o osoblju predsednika. Svako sebe pokazuje i svako odgovara za svoje izjave - ističe Mihajlovićeva.

Ulje na vatru juče je dodao i Zoran Babić, šef poslaničke grupe naprednjaka, koji je izjavio da ta stranka poštuje različita mišljenja i da će stavovi savetnice predsednika Srbije Stanislave Pak Stanković i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović biti predmet razmatranja stranačkih organa.

- SNS poštuje različitost mišljenja, ali nju ostavljamo za stranačke organe, jer je Mihajlovićeva potpredsednica stranke, a Pak članica Glavnog odbora - rekao je juče Babić.

Iako smo pokušali da dobijemo komentar Stanislave Pak Stanković, ona juče nije odgovarala na naše telefonske pozive i poruke. Glavni odbor SNS-a zakazan je za 26. april.

Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: Dušan Milenković

Toma ruski, a Zorana američki čovek?!


Stalne varnice između Mihajlovićeve i predsednika Nikolića dobri poznavaoci političkih prilika tumače i kao posledicu sukoba između Rusije i Zapada, od kojih oboje žele da Srbiju vide na svojoj strani. Po ovim tumačenjima Nikolić je naklonjen Moskvi, a Mihajlovićeva Vašingtonu, dok premijer Vučić vešto balansira, pokušavajući da što duže sačuva neutralnu poziciju Srbije u ovom globalnom obračunu.

Poslednji komentari
  • vladan Vreme: 22.04.2015 20:55h

    ako leti falkonom nece daleko

  • Lune Vreme: 22.04.2015 21:03h

    Hm,hmm...od pojave Turskog toka i parade u Moskvi, "na dvoru kralja Artura"..Hm,hmm.."dzarije su se uznemirile".."plavusice"..?

  • yo Vreme: 22.04.2015 21:11h

    Zorana je za Tomu krang (mozak) !

  • AnnchyKA Vreme: 22.04.2015 21:21h

    Ne znam ko je "ruski" ili "americki" igrac, ali sigurno znam da je Zorana jedina u vladi od koje moze covek da ocekuje neke pozitivne rezultate, a od predsednika, ne zelim da komentarise, mnogo vulgarnosti bih morala da prozborim , neka. ...

  • sima Vreme: 22.04.2015 21:46h

    Pored ovih "ruskih" i "americkih" ljudi, postoje li i neki srpski?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP