Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UZVRATILA

Zorana Mihajlović: Dačić ne misli dobro Vučiću

Autor: V. Papović | 27.12.2014 - 11:37:00h | Komentara: 1

Posprdna izjava prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra inostranih poslova Ivice Dačića da će u januaru ili početkom februara doći do rekonstrukcije Vlade Srbije, i to zato „što to Vučić tako voli“, ozbiljno je naljutila vrh Srpske napredne stranke i premijera lično. Svom kolegi i lideru socijalista prva je odgovorila potpredsednica Vlade i SNS-a Zorana Mihajlović, koja je konstatovala da Dačić nema dobre namere prema premijeru.

- Dobro je da Vučić vidi šta mu Dačić stvarno misli - konstatovala je ona. Mihajlovićeva je dodala da do sada nije bilo rasprava o rekonstrukciji Vlade, a da će, ako se o tome uopšte bude govorilo, to biti samo zato da Vlada bude efikasnija. To bi, kako je rekla, Dačić trebalo da zna, pošto je i sam bio premijer. Potpredsednica Vlade je naglasila da o rekonstrukciji Vlade do sada apsolutno nije bilo reči.

Tadić prva rezerva!


Zahlađenje između naprednjaka i socijalista najviše koristi moglo bi doneti Borisu Tadiću i njegovom SDS-u, koji rekonstrukciju Vlade kao zapeta puška čekaju na „klupi za rezerve“.
- Govorili su ljudi da smo u Vladi i nakon prošlih izbora. Mi ostavljamo otvorene mogućnosti i da budemo i da ne budemo u Vladi, i da budemo i da ne budemo u opoziciji - kazao je Tadić pre dve nedelje odgovarajući na pitanje da li će od januara njegova stranka biti u Vladi.

- Pretpostavljam da gospodin Dačić sa ove pozicije na kojoj se sada nalazi ne bi voleo da dođe do bilo kakve promene - zaključila je Mihajlovićeva i podsetila da su Vučić i SNS obećali da će Vlada raditi vrednije i efikasnije.

Dačić, koji je i lider SPS-a, izjavio je juče u jutarnjem programu Televizije „Pink“ da će rekonstrukcije Vlade biti zbog premijerovog političkog egzibicionizma!

- Biće rekonstrukcije zato što to tako Vučić voli, ali mislim da ni on sam u ovom trenutku ne zna ko će biti smenjen - rekao je Dačić i naglasio da sigurno iz Vlade neće otići aktuelni ministar finansija Dušan Vujović, ministar privrede Željko Sertić i ministar prosvete Srđan Verbić.

Ivica Dačić i Zorana Mihajlović

Ivica Dačić i Zorana Mihajlović | Foto: Dušan Milenković

Otkako je posle martovskih izbora formirana Vlada Srbije, došlo je do promene u julu, kada je ostavku podneo tadašnji ministar finanasija Lazar Krstić i kada je na njegovo mesto izabran Dušan Vujović, a potom za ministra privrede Željko Sertić.

Vučić u „kolubari“: Izmišljotina za smene Vujovića i Sertića


Premijer Vučić negirao je da će ministri finansija i privrede Dušan Vujović i Željko Sertić biti smenjeni u okviru rekonstrukcije Vlade. On je istakao da je Vujović jedan od njegovih najbližih saradnika i čijim je radom najzadovoljniji.
- Sramota me je i da komentarišem kolika je to neistina - odgovorio je Vučić na pitanje o spekulacijama medija o smeni tih ministara. „Prosto se pitam ko je mogao da izmisli nešto takvo“, rekao je Vučić. On je u „Kolubari“ prisustvovao pokretanju proizvodnje uglja na kopu „Tamnava - zapadno polje“, koji je bio poplavljen tokom majskih vremenskih nepogoda, i poručio da će elektroenergetski sistem Srbije biti stabilan.

Poslednji komentari
  • zeljko Vreme: 28.12.2014 08:14h

    samo neka smeni Vulina i bice vise nego dovoljno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP