Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SEDI, JEDAN!

Zorana Mihajlović: Južni Sloveni došli na Balkan iz Sibira pre 20 vekova!

Autor: A. O. | 26.11.2013 - 00:10:00h | Komentara: 26

Svečano otvaranje radova na izgradnji Južnog toka ostaće upamćeno po veoma nadarenom govoru ministarke energetike Zorane Mihajlović, koja je postavila novu teoriju o poreklu Južnih slovena! Naime, ona je rekla da će nam gas ubuduće dolaziti iz naše prapostojbine Sibira, odakle smo došli pre 20 vekova!

"Kada smo dolazili na Balkan, pre skoro 20 vekova, mi Južni Sloveni nismo mogli sa sobom da ponesemo i sve što nam je trebalo iz naše prapostojbine. Sada će nam ta energije stizati upravo iz naše prapostojbine, jer do nas stiže gasovod “Južni tok”. Sa “Južnim tokom”, stiže velika, čista energija za industrijski, privredni i individualni razvoj, energija koja znači nova radna mesta", rekla je ministarka i dodala:

Idu joj ruski klasici: Zorana Mihajlović

Idu joj ruski klasici: Zorana Mihajlović | Foto: Nebojša Marković

 "Gasovod Južni tok je krvotok bez kojeg nije moguć siguran, dug, zdrav i uspešan razvoj. Ovaj gasovod je i čvorište iz kojeg će se energijom napajati i okolne zemlje – Makedonija, Republika Srpska, Bosna, Crna Gora.” “Tako povezane, sve zemlje – od izvorišta u prapostojbini Južnih Slovena pa do krajnjih dometa gasovoda – postaće jedna velika porodica. Ali porodica koja će ravnomerno razvijati sve svoje resurse, vodeći računa o tome da ih koristi na racionalna način, a zbog budućih generacija.”
Ceo nadahnuti govor zaključen je podsećanjem na bogatu rusku književnost, koju ministarka očigledno poznaje od domaće istorije:
“A kada već pominjem porodicu i srećna društva koja želimo da izgradimo, dozvolite mi samo jedan kratak citat velikog ruskog pisca Lava Tolstoja: Все счастливые семьи похожи друг на друга, каждая несчастливая семья несчастлива по-своему- sve srećne porodice liče jedna na drugu, svaka nesrećna porodica nesrećna je na svoj način” “Mi u Srbiji, kao deo ovog velikog projekta želimo da budemo prepoznati ne samo kao deo porodice, već kao deo jedne velike srećne porodice i verujemo da će nam upravo izgradnja “Južnog toka” pomoći u tome”.

A evo i šta kaže istorija!

Sloveni su se doselili na Balkan u sedmom veku, s dolaskom cara Iraklija. U istoriji se pominju tri oblasti kao prapostojbine Južnih Slovena i, gle čuda, među njima nema Sibira: Vislansko-odarska oblast, Srednjodnjeparska oblast i Dunavsko-panonska oblast.

Poslednji komentari
  • Duško Velkovski Vreme: 26.11.2013 01:23h

    Prijateljski savet Veoma uvažena Gospođo Ministarka. Vi izgleda, po mom mišljenju, imate ozbiljan problem sa svojim identitetom. Vi ste sebe izgleda zamenili sa nekom drugom osobom. Posao ministra energetike je zahtevan i naročito složen u Srbiji. To da vi otvarate usta 24 sata dnevno za kojekakve izjave, na ivici neukusa, trača i marginalija, bez nade da ćete prestati, negde u udžbenicima nazivaju logorejom. Ali to da šaljete vaše visokoumne fraze i floskule svakoga dana medijima na objavljivanje, za mene lično, predstavlja duboko vređanje zdrave pameti gradjana ove zemlje, ili pozajmljenim terminom, "agresivnu narcisoidnost". (komentar je pozajmljen i prenet u celosti)

  • Juzni Sloven Vreme: 26.11.2013 03:34h

    Zar je potreban komentar za OVO...,paa...neverovatno u kakvom mi kontejneru od drzave(valjda je) zivimo!!!!

  • Volodya Vreme: 26.11.2013 04:06h

    Ovoga puta je ministarka u pravu,to sa VII vekom je germanska skola istorije koja,pokazuje se u poslednje vreme nije tačna.

  • Dušan silni Vreme: 26.11.2013 05:37h

    Kosooka plavojka je poreklom iz Tunguzije (Turska imperija)pa joj baš nisu poznati putevi južnoslovenski. Koji uvlakač.

  • milo Vreme: 26.11.2013 07:04h

    A evo sta je istina, bez obzira na vase komentare, juzni sloveni jesu dosli pre 20 vekova, t.j. poceli su da naseljavaju Balkan pre toliko godina, da bi se njihova migracija u velikom broju zavrsila u sedmom veku, tako da nije lose da vi malo procitate nesto o istoriji juznih slovena.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP