Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OBEĆANJE

Zorana Mihajlović: Nije ugrožen početak grejne sezone

Autor: blic.rs | 24.09.2014 - 22:17:00h | Komentara: 2

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da nije ugrožen početak grejne sezone u Srbiji od 15. oktobra, kao i da će vlada učiniti sve da se energenti obezbede po najnižoj ceni.

Mihajlović je gostujući na RTS - u istakla da Srbija mora na vreme da obezbedi energente po najnižim cenama, zbog problema u enegetskom sistemu nastalih usled poplava i sukoba između Rusije i Ukrajine, kao i da vlada ne te stvari nije mogla da utiče.

Mora da se radi brže: Zorana Mihajlović

Zorana Mihajlović | Foto: Promo

Ona kaže da je prethodniih dana upozoravala da će Srbiji tokom zime nedostajati energenti - struja, gas, mazut i nafta ukoliko javna preduzeća u oblasti energetike ne budu odgovornija.
Mihajlović je naglasila da Srbija nije jedina zemlja u regionu koja ima problema sa energentima i da cela Evropa i sve države u regionu vode računa o svojoj energetskoj stabilnosti.
"Sasvim sam sigurna da će grejanja itekako da bude, ali sam odgovoran čovek i neko ko se dugo bavi energetikom i mislim da svakako treba voditi računa o tome", rekla je ona odgovarajući na pitanje novinara da li će u Srbiji početi grejanje 15. oktobra.
Mihajlović je kazala da vlada daje "vetar u leđa" javnim preduzećima da se na vreme energetski obezbede za zimu.
Kada je reč o ceni struje i gasa, Mihajlović je rekla da se o tome više ne odlučuje u ministarskim kabinetima već da tu odluku donosi regulatorno telo, to jest Agencija za energetiku.
Govoreći o poplavama u istočnoj Srbiji, Mihajlović je rekla da lokalne samouprave još nisu dostavile Komisiji za procenu štete prve procene o pričinjenoj šteti.
"Putevi Srbije su dostavili - oko 150 miliona dinara za sada, ali to nije definitovno pošto još ne može da se proceni šteta na jednom mostu", navela je Mihajlović.
Putevi koji su oštećeni širom Srbije u majskim poplavama biće, kao što je najavljeno, potpuno obnovljeni do 1. oktobra i nove poplave neće pomeriti taj rok, ali će ostati 15 mostova i 30 klizišta i za njih je rok da to bude do kraja godine.
Poslednji komentari
  • boki Vreme: 24.09.2014 22:25h

    u Batocini , jeste.Toliko su bili ,, uspesni,,- direktori...??? da je i kotao u toplani zaplenjen zbog duga[[vozni park davno ODSLEPAN --gde ste nadlezni

  • Solar Giga Mega Vreme: 24.09.2014 22:28h

    Ti si bese ministarka za saobracaj i energetiku?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP