Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DAČIĆ:

Zorana nije obaveštena, neka pita Vučića!

Autor: M. K. | 28.06.2014 - 08:02:00h | Komentara: 1

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je juče da nije normalno i nije moguće da stranka koja je u vlasti vodi antivladinu politiku i poručio da SPS veoma ozbiljno i odgovorno obavlja državne funkcije. Odgovarajući na pitanje kako reaguje na optužbe premijera da sedi malo u opoziciji, a malo u vlasti, Dačić je rekao da ne želi da „oko toga sada diže preveliku medijsku prašinu, zato što je to sasvim normalno“.

Ivica Dačić razume premijera

Ivica Dačić razume premijera | Foto: FoNet

- Sasvim je normalno da SPS i SNS nisu ista partija. Sasvim je normalno da svaka od ove dve partije ima svoj identitet i da svako od nas ima svoj pogled na određene probleme - kazao je Dačić, posle potpisivanja Sporazuma o saradnji Srbije i Svete stolice u oblasti visokog obrazovanja u Palati Srbija. Dačić je odbacio optužbe ministarke Zorane Mihajlović, koja je izjavila da je MUP trpeo, dok je on bio na njegovom čelu i istovremeno premijer. On je kazao da njena izjava nije korektna ni tačna, te da ne želi da se raspravlja u vezi sa pojedinačnim izjavama.


- Gospođa Mihajlović očigledno nije informisana o dešavanjima u MUP-u i neka pita svog predsednika stranke. Ja sam se od početka zalagao za reforme u MUP-u i svi u ovoj zemlji znaju da sam od početka tražio da se ti ljudi u policiji promene - istakao je Dačić i rekao: „Ona (Mihajlovićeva) treba da se opredeli - ili smo zajedno u Vladi ili nismo“, a potom dodao da nije u redu da se preko njega neko sada vraća na političku scenu, po temama koje nisu više aktuelne.

- Ja nisam upravljao policijom, jer mi nisu dali, a nisam mogao da promenim te ljude u policiji, zato što je o tome morala da odluči Vlada u kojoj nije za to postojala politička volja - kazao je.

Dačić je rekao i da će ovih dana zakazati kongres SPS-a, koji će biti održan do kraja godine.
Poslednji komentari
  • soca Vreme: 28.06.2014 10:30h

    Trebao je da se izbori sa smenama i nastavkom reformi u policiji posle smenivanja komandanta zandarmerije.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP