Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KOME SLUŽI OVA ŽENA?

Zorana podržala rezoluciju o Srebrenici!

Autor: Svetlana Vojinović | 24.06.2015 - 20:00:00h | Komentara: 8

Potpredsednica Vlade i minstarka građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Zorana Mihajlović podržala je predlog britanske rezolucije o Srebrenici, u kojoj se srpske žrtve ne pominju ni na jednom mestu, dok se reč genocid ponavlja čak 35 puta, a Srbi optužuju, između ostalog, i za masovna silovanja žena, devojaka i dečaka u Bosni!

Ministarka Mihajlović veruje  da je počinjen genocid i da su  Srbi u BiH silovali „desetine  hiljada žena, devojaka i dečaka“?!

Ministarka Mihajlović veruje da je počinjen genocid i da su Srbi u BiH silovali „desetine hiljada žena, devojaka i dečaka“?!

Kako saznaje „Alo!“, Mihajlovićeva je to učinila na sednici Vlade Srbije prošlog četvrtka kada je premijer Aleksandar Vučić tražio od ministara pojedinačno da kažu da li se slažu sa rezolucijom o Srebrenici.
Naš izvor iz Nemanjine 11 tvrdi da su ostali članovi Vlade ostali zatečeni njenim stavom.


Ministarka: Čak i da jesam, poštujem sve odluke Vlade


Zanimljivo je da ministarka Mihajlović juče nije demantovala „Alo!“. Na molbu da prokomentariše naša saznanja da je na sednici podržala predlog rezolucije o Kosovu, ona je ovako reagovala:
- Prošle nedelje je Vlada Srbije razgovarala i odlučila da nije saglasna sa predlogom teksta rezolucije. Zajednički donetu odluku, kao i uvek, u potpunosti podržavam - odgovorila je ministarka. Na naše insistiranje da li je ona lično podržala rezoluciju, ministarka je izjavila:
- Čak i da jesam, da li mislite da bi bilo u redu da član Vlade posle odluke Vlade iznosi drugačije mišljenje ili argumentaciju. Član sam ove Vlade i sve zajednički donete odluke prihvatam i sprovodim - precizirala je ona.

- Ne smemo da pričamo o tome, jer se to smatra strogo poverljivim. Međutim, činjenica je da je pre obraćanja novinarima Vučić na sednici Vlade Srbije tražio od ministara pojedinačno da kažu da li se slažu sa rezolucijom o Srebrenici, jer je hteo da čuje njihovo mišljenje. Svi su bili protiv, samo je Zorana podržala. Ne mogu da vam opišem taj šok među ministrima, svi su ostali bez teksta... - priča sagovornik „Alo!“.

Podsetimo, rezolucija o Srebrenici, koju je u SB UN pripremila Velika Britanija, predviđa da deca ubuduće u školama uče da su Srbi počinili genocid u Srebrenici. Nacrt rezolucije, koji je iz Misije Velike Britanije u UN dostavljen Srbiji, sastoji se od preambule, opšteg dela i 13 tačaka koje se odnose na Srebrenicu. Deveta tačka rezolucije kaže: „Apeluje se na sve države (na svetu) da razvijaju obrazovne programe koji će usaditi u buduće generacije lekcije koje su naučili iz prošlih genocida.“ U preambuli predloga rezolucije stoji tvrdnja da su „desetine hiljada žena i devojaka, ljudi i dečaka bile žrtve seksualnog nasilja tokom sukoba u BiH, uključujući Srebrenicu“, dok se srpske žrtve u BiH ne pominju ni na jednom mestu.
U tekstu nigde nisu imenovane ni Srbija ni Republika Srpska, ali se rezolucija poziva na presude u Hagu u kojima se govori o genocidnom aktu u Srebrenici koji su počinile snage RS. Opšti deo predloga britanske rezolucije oslanja se na rezoluciju koja je 2014. godine doneta povodom 20 godina genocida u Ruandi, ali deo teksta sadrži i formulacije koje su novina, poput „najoštrije se osuđuje genocid u Srebrenici“ i „osuđuje se svako negiranje genocida“. U verziji britanske rezolucije o Srebrenici reč genocid pominje čak 35 puta.

I Novi Pazar protiv rezolucije

Skupština Novog Pazara nije usvojila juče rezoluciju o Srebrenici koju je predložila Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka, a koju su u prvom navratu podržali i odbornici Sandžačke demokratske partije i Stranke demokratske akcije Sandžaka. Do preokreta je došlo posle pauze koju su zatražili odbornici sa liste „Pokrenimo Novi Pazar - Tomislav Nikolić“, a koji su nakon skoro jednosatnih konsultacija sa stranačkim organima i koalicionim partnerima odlučili da napuste zasedanje. Posle pauze, odbornici SDP-a su promenili mišljenje i odlučili da ne podrže izglasavanje rezolucije o Srebrenici.

Poslednji komentari
  • tika Vreme: 24.06.2015 20:45h

    Zena je beter.

  • mr Vreme: 24.06.2015 20:51h

    Plaćaju je građani Srbije, a ona služi crnom đavolu.

  • maja Vreme: 24.06.2015 20:57h

    Ne znam kome služi, ali znam da je mi plaćamo i to debelo, po nekoliko osnova.

  • Stevan Vreme: 24.06.2015 21:43h

    Kako kome, pa Trilaterali!

  • deki Vreme: 24.06.2015 22:02h

    Jedina normalna u Vladi je ova zena.Ne zbog rezolucije -ne podrzavam ali za sve drugo jedina normalna I koja nesto radi ili bar trudi se da radi sto bolje I vise!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP